PLANET CARAVAN – “Aramat”

    
Share Button

(Multimedia Music) 2022.
CD/digital
Rock/various genres – SERBIA

Planet Caravan je bend koji dolazi iz Smedereva, i do sada su objavili dva albuma. Aktuelni naziva “Aramat” izašao je za beogradskog izdavača “Multimedia Music”, a tokom poslednjih nekoliko meseci, sastav ga i koncertno promoviše.

 

Na albumu se našlo 9 songova, izvedenih na maternjem jeziku, a kao gosti se pojavljuju : Oliver Nektarijević i Bole Stanojević iz Kande,  Kodže i Nebojše, te Milan Vasiljević ( grupa NeeD).Materijal je sniman u renomiranom gradskom studiju “Paradox”.
Iako sam materijal zvuči tehnički ubedljivo, izvođački precizno, uz dodatak da grupa u postavi ima vrlo kvalitetnog pevača Dragana Vukotića, ovde priređene pesme koje se u bazičnoj formi oslanjanju na rock, različite su po strukturi od slučaja do slučaja. Ima onih koji više naginju nekom pop rocku ili popu, ima takođe nekih drugih sa primetnim bluesy orijentacijama, a tekstualne poruke variraju od songa do songa. Upravo ta strukturna različitost, potencijalnom slušaocu može da zasmeta, a nedovoljno profilisana tekstualna forma pokazuje kako je sviračka dimenzija  u generalnom pristupu imala jasnu prevagu.

 

 

To je naravno bio i izbor članova postave, koji su ovde priređenim pristupom kompozicijama, pokazali da poseduju sviračko-izvođačko znanje, ali da im nedostaje preciznija autorska, i od malo pre pomenuta profilisanost. Na tom planu, već na sledećem  izdanju bi morali malo više da prorade. Album je dostupan na brojnim streaming platformama, kao i u formatu CD-a.

 

multimedia-music.com

 

facebook.com/planetcaravanbend/?locale=sr_RS