TORPEDO 18 – “To Hell And Back”

   1
Share Button

(Self-released) 2021.
EP/digital
Heavy/stoner rock/metal – CROATIA

Iz Zagreba dolazi trio koji se odaziva imenom Torpedo 18. Tokom oktobra meseca su na nekoliko digitalnih platformi postavili svoje EP ostvarenje, na kojem se našlo 4 songa : “Doomtown”, “Friday The 13th”,”Leaving For Good” i “Better Than You”.

 

 

 

Samo izdanje nazvano “To Hell And Back”, snimano je u “Rattus Rattus” studiju u Zagrebu, tokom septembara i oktobra meseca 2021-e. Producent i sound inženjer bio je Borna Maksan.
Torpedo 18  songove izvodi na engleskom jeziku, a na terenu su starije škole heavy/stoner tendencija, ili da  dodam one stilske varijante kojom se bavila nazovimo to prva generacija koja je žanrovski prihvatala pomenutu formu. Torpedo 18 kao trio zvuče usvirano, uigrano i uvežbano, pa i vrlo ubedljivo kada govorimo o pomenutim stilskim opcijama. Nisu ponudili neke dodatne informacije, za sada su se odlučili da uglavnom muzika mnogo više govori od samih reči.

 

 

 

Za pristalice heavy/stoner tendencija “To Hell And Back” je sasvim zadovoljavajući EP, koji otkriva potencijale i mogućnosti grupe. Drugo je pitanje, da li će i koliko u budućnosti njihovi apetiti biti zadovoljeni, kao i koliko će nadolazeći slušalački auditorijum pronaći sebe u muzičkoj ponudi momaka iz Zagreba.

 

torpedo18.bandcamp.com/album/to-hell-and-back