“The Boogie Man”..album Nenada C. i Numismatice!

   1
Share Button

Pre neki dan na ovdašnjem indie nebu pojavilo se intersantno albumsko izdanje naziva “The Boogie Man”. Nenad Cvjetičanin, kojeg najviše znamo kao lidera sastava Arnold Layne & Alhemija, deo dua Psihokratija, književnika, novinara, prevodioca, je centralna figura koja stoji iza pomenutog ostvarenja.

 

 

 

U novu avanturu krenuo je kao Nenad C. a praktično u potpunosti sam je komponovao, kreirao, sve odsvirao i osmislio, kako on  kaže alternativnu funk operu, koja konceptualno kreće sa “realno” apokaliptičnim scenarijom, no sam završetak na kraju donekle je drugačiji, od pretpostavimo očekivanog.
“The Boogie Man” je izdanje sa 16numera, gde se kroz formu electro funka sa dosta miksovanja promaljaju autorske ideje iza kojih stoji Nenad C.

 

 

 

 

Electronica i jedan drugačiji način tretiranja ritmova kao i same produkcije asociraju na sadašnje vreme, iako sam muzički background u nekom psihološkom smislu ima mnogo više dodirnih tačaka sa 70-tim i 80-tim godinama prošlog veka.
“The Boogie Man ”  album možete naći i čuti preko više digitalnih platformi, a nadajmo se da će samo izdanje, kao i njegov eventualni “protok” kroz “live” izvođenje uspeti da u relevantnoj meri zaživi u ovdašnjoj javnosti.

 

facebook.com/NenadCNumismatica

 

nenadcnumismatica.bandcamp.com/album/the-boogie-man