MILAN PETROVIĆ – “The Best Of 2011-2021”

   1
Share Button

(Jazz Fortnight) 2021.
Digital
Jazz/fusion/funk/groovy – SERBIA

 

Aktivnosti klavijaturiste/ autora Milana Petrovića su konstantne i kontinuirane, kao i njegova diskografska delatnost. Nedavno je objavljeno i kompilacijsko izdanje u digitalnoj formi naziva “The Best Of 2011-2021”, na kojem se nalazi 21-a numera/tema.

 

 

 

Pomenuto kompilacijsko izdanje uključuje i saradnju sa makedonskim muzičarima : Sašo Popovskim i Đole Maksimovskim, kao i albanskim saksofonistom, kojeg je Milan upoznao u Kini, a zove se Ermal Rodi. Kompilaciju otvara jedna nova numera, naziva “Connected Again”, dok je ostatak materijala “preuzet” sa izdanja iz dosadašnjeg Petrovićevog diskografskog opusa.
Milan Petrović stalno muzicira, ali i konstantno izvođački, autorski i aranžerski napreduje. Iako njegov kvalitet, kao i kvalitet i umeće saradnika sa kojima bi muzicirao nikada nisu bili upitni, evidentno je da standardi do kojih je Petrović tokom vremena došao, poseduju internacionalni kvalitet i vrednost. Pravo je uživanje slušati i ovo kompilacijsko izdanje, jer se uvek čuju neki “novi” zvuci, sjajna sviračka i izvođačka uigranost, motoričnost i sofisticiranost ponuđenih tema. Muzika koju Petrović sa saradnicima distribuira, jednako može biti intersantna pristalicama starijih i novijih tendencija unutar jazz pravca, kao i brojnim funk/groovy i fusion freakovima.
“The Best Of 2011-2021”, potvrđuje pomenute Petrovićeve kreativne uzlete, kao i autorsku i izvođačku sigurnost i nezaobilaznu maštovitost. Samo izdanje pored dostupnosti na “Bandcamp” strani nalazi se i na  drugim portalima  koji distribuiraju ili streamuju muziku. Ne oklevajte suočavanje i slušalačko druženje  sa uvek svežim, modernim i istrajnim Milanom Petrovićem i njegovim saradnicima.

 

jazzfortnight.bandcamp.com/album/the-best-of-2011-2021