KVANTNO POLJE – “Čisto srce”

    
Share Button

(Jugoton/Croatia  Records) 2021.
CD / digital
Rock/progressive rock/alter rock – SERBIA

 

Praktično niotkuda na ovdašnjem muzičkom nebu pojavilo se izdanje sastava Kvantno Polje, naziva “Čisto srce”. Izdavač je ” Jugoton/Croatia Records”, a promocija izdanja u Beogradu bila je tokom održavanja manifestacije “Records Store Day” 14-tog juna 2021-e u prodajnim prostorijama pomenutog izdavača.

 

 

 

Kvantno Polje dolaze iz Novog Sada, a core grupe čine trojica muzičara iz sastava – The Petting Blues Band : gitarista i multiinstrumentalista  Milovan Đuđić aka Power Jimi, pevač Aljoša Molnar i basista Dejan Zec. U postavi je još Miljan Vukoje bubnjar i tekstopisac, a upravo njegova saradnja sa Power Jimijem, kreativno je inicirala koncept, kao i sam muzički izgled ovog izdanja. Na albumu takođe učestvuje i pevačica  Višnja Vukov.
“Čisto srce” je album gde na jedan tekstualno otvoren i iskren način bend muzički kreira svoju izražajnu priču čija je osnova rock, ali takođe je evidentno da taj i takav rock iza kojeg ova postava stoji, nije često prisutan na ovdašnjim i internacionalnim prostorima,   i poseduje elemente nečeg što možemo nazvati drugačijim i različitijim. Najtačnija odrednica bi bila da kroz složenije i neobičnije aranžmanske detalje grupa komunicira sa progressive, kao i alter rock tendencijama, a praktično svaka od 9 ovde prisutnih numera poseduje elemente pomenutog pasticha. Pomenuo sam da  tekstovi imaju važnu i neizostavnu ulogu, tako se i čini da je u određenim momentima sama muzička postavka urađena tako, da prati idejnu vodilju kao i  motoriku ovde priređenih stihova.
Nema sumnje da su Kvantno Polje ostvarili ono što su želeli, drugo je pitanje, koliko će sa ponuđenim pristupom zaintersovati potencijalni slušalački auditorijum, kao i kojoj publici zapravo bi jedan ovakav koncept mogao biti intersantan. Takođe je neizvesno koliko će  i sam bend zaživeti, s obzirom na aktivnosti The Petting Blues Banda, jednog od ovdašnjih novijih i vrlo ubedljivih blues/rock aktera.

 

jugoton.net