DRAGOMIR MILENKOVIĆ VST JAZZ TRIO – “Beogradske priče”

    
Share Button

(WMAS Records) 2020.
CD/digital
Jazz/modern jazz/Balkan jazz/world music/etno/ambiental – SERBIA

“Beogradske priče” su dvanaesto po redu izdanje Dragomira Milenkovića-Joge, gitariste i  autora, a u njegova ostvarenja računaju se naravno i radovi koje je ovaj umetnik ostvario sa svojim Hazarima, sastavom koji je bio jedan od predvodnika ovdašnjih savremenih etno/world music/jazz tendencija, naravno ovde pišem i tvrdim da su oni  jedni od onih aktera koji su svojim autentičnim stvaralaštvom ostavili itekakavog traga.

 

 

 

 

“Beogradske priče”, su realizovane sa ekipom saradnika -VST jazz triom i predstavljaju jedno Milenkovićevo imaginarno putovanje kroz vekove, gde je u centru događanja Beograd sa svojim istorijskim, kultorološkim  znamenitostima, emotivnim reminiscencijama, slikama realnim i imaginarnim, koje su kroz 15 tema predstavile autorovo kreativno viđenje njegovog doživljaja grada u kojem živi i stvara veći deo svog dosadašnjeg životnog puta. Milenković na svoj očekivan način kombinuje modern jazz elemente sa Balkan jazz tradicijom, etno, i world music uplivima, koji su provučeni kroz ambiental atmosferu i vrlo složena i intersantna aranžmanska rešenja. Ta i takva aranžmanska rešenja su neobična, originalna, ispunjena bogatstvom zvučnih boja i kreativnim sviračkim rešenjima.
“Beogradske priče” su album kojeg treba više puta slušati, kako bi se proniklo u njegovu “suštinu”, ili u svet gospodina Joge Milenkovića, koji je i ovim putem  na pravi način rekao ono što je imao da kaže.
“Beogradske priče” pored pasticha koji zadire u neka da  navedem još jednom autorova doživljena imaginarna prošla vremena, je vrlo moderno izdanje, koje ako ste pristalica ne samo ovakve izražajne varijante, verujem da ćete mu se puno puta vraćati…

 

worldmusic.org.rs