HAIKU GARDEN – “Izštekani 21.5.2019.”

   1
Share Button

(ZKP RTV Slovenia) 2020.
Digital
Shoegaze/various genres – SLOVENIA

Poslednjih godina sastav čija karijera značajno ide uzlaznom putanjom u samoj deželi je ljubljanski akt — Haiku Garden. Ovih dana se na vinilu i CD -u pojavilo i njihovo ostvarenje objavljeno za “Kapa Records” iz 2018-e naziva u reizdanom i limitiranom tiražu “Where If Not Know”. Tokom prošle, 2020-e, nacionalni izdavač “ZKP RTV Slovenia” u digitalnoj formi objavljuje njihov album “Izštekani 21.5.2019.”, urađen u saradnji sa “Valom 202” i poznatim voditeljem koji je etablirao formu unplugged druženja u svojim radio programima – Juretom Longykom.

 

 

 

 

Haiku Garden su tim koji na svoj način promoviše viđenje shoegaze-a kao forme uz dodatke nekih drugih modernijih stilskih varijanti, kao što su dreamy pop, psychedelic i slične varijante.
Haiku Garden su se i u unplugged formi pokazali kao uigrana ekipa, koji do tančina sprovodi svoja idejna rešenja. Minimalistički, jednostavni i sofisticirani aranžmani, prožeti istočnjačkim pastichem i mudroj međusobnoj “komunikaciji” članova postave, karakteristika su većine ovde priređenog materijala, koji je izrazito slušljiv, melodičan ali i intuitivno sažet, sa jasnom porukom i jasnim kreativnim rešenjima.
Haiku Garden, ovako manje “elektrificirani” znaju biti jednako uzbudljivi i ubedljivi, i nema sumnje da svoje planove sprovode na željeni način.

 

facebook.com/HaikuGardenBand/?ref=page_internal

 

zkp.rtvslo.si