HALER – “Traganje”

    
Share Button

(Self-released) 2020.
Digital
Alter rock/various genres – SERBIA

 

Iz Kruševca dolazi bend naziva Haler, kojeg čine tri brata Matić. Publika u njihovom okruženju ih takođe zna kao tribute act muzike sastava Arctic Monkeys – Stereo Deficit.

 

 

Krajem septembra su postavili u digitalnoj formi album sa 6 songova naziva “Traganje” u digitalnoj formi, koji otkriva njihovu autorsku stranu.
Pesme su izvedene na maternjem jeziku, a sama muzika bazira se na jednoj specifičnoj atmosferičnosti, koja predstavlja okosnicu njihove izvođačke postavke i poruke. Sama atmosferičnost songova bazirana je na gitarskom zvuku i proširenim, dodao bih složenim aranžmanskim rešenjima, koji otkrivaju kompleksnost same forme. Vrlo lični tekstovi takođe doprinose dodatnom definisanju njihovog pomenutog složenijeg izvođačko/aranžmanskog koncepta, koji se stilski oslanja na postulate alter rocka, ali kroz sebe takođe provlači elemente psychedelic opcija, ublažene progressive varijante i takođe ublaženih alter/dreamy pop priključaka. Pesme su umerenog srednjeg tempa, gde nakon postavljene teme, kao po pravilu kreće aranžmanska razrada.

 

 

 

 

“Traganje” trojice braće iz Kruševca otkriva vidljive potencijale, kojeg su kako u autorskom, a tako i u izvođačkom smislu priredili i predstavili. Njihova muzika ne “osvaja” na prvu loptu, ali poseduje tendenciju postepenog otkrivanja. Samo napred momci, hrabro  i bez kompromisa!

 

haler.bandcamp.com/releases