GOVANOTTI – “Tvrdo pakovanje”

    
Share Button

(Croatia Records) 2020.
CD / digital
Rock / hard rock – CROATIA

Marta meseca, ove 2020-e, “Croatia Records” je na tržište izbacila album, naravno dostupan i u digitalnoj formi, sastava Govanotti, uglavnom nepoznatog van užih lokalnih okvira.
Inače bend dolazi iz Gajnica, gradića gde “fudbal” igraju momci iz Hladnog Piva, a čine ga petorica prijatelja, koja su odlučila da sviraju ono što im srcu leži.

 

 

 

Govanotti su verni varijanti rock/hard rocka starije škole, najbližoj  onoj opciji koja se na prostorima nekadašne Jugoslavije svirala u periodu krajem 70-tih i tokom prve polovine 80-tih godina prošlog veka. Naravno nema ničeg lošeg u samom  muzičkom izboru  ove vesele ekipe, ali Govanotti nisu toliko originalan sastav, ili bend koji na pomenutom žanrovskom terenu donosi izraženiju vlastitu priču, koncept i film. Pesme izvode na maternjem jeziku, a centralna figura postave i glavni autor je ritam gitarista Tihomir Borošak. Inače na albumu se našlo 10 songova, koji su uglavnom ujednačenog pristupa pa i realizacije, a sam način tretiranja aranžmana, kao i produkcije  gotovo u identičnu ravan postavlja vokal sa instrumentalističkim pasažima. Govanottijev rock/hard rock zna biti melodičan, tekstove će te uglavnom brzo  zaboraviti, ali, oni su eto uspeli da realizuju ono što su zamislili.

 

 

Za sada se nisu relevantno aktivirali što se same promocije izdanja tiče, ali nažalost i okolnosti oko Covida 19, otežavaju delovanje  bilo kakve normalnije marketinške  priče.

 

 

crorec.net

 

govanotti.com