MEF – “Ma ne že spet…”

    
Share Button

(Graffit Line) 2019.
CD/digital
Rock/pop – SLOVENIA

Kantautor, pisac, novinar, ne retko i organizator brojnih kulturnih manifestacija u mestu svog životnog prebivališta Izoli  – Drago Mislej Mef je osoba čiji je život prepun aktivnosti, a karijera čiji kontinuitet teče još iz davnih 70-tih godina, kao da se u poslednje vreme tek zahuktava.

“Ma ne že spet” je aktuelni album, urađen pre par meseci, realizovan zajedno sa svojim Narodnoosvobodilnim bendom, na kojem se našlo 12 plus 1 bonus song, a koji je nedavno imao svoju uspešnu promociju i u ljubljanskom prestižnom “Cankarjevom domu”.
Drago Mislej Mef je pevač i autor posebnog senzibiliteta, osoba čija muzička i sva druga umetnička intersovanja, ne dodiruju samo jednu određenu sferu. Njegove pesme su po “potebi”, emotivne, lirične, takođe socijalno angažovano-direktne, a ovaj umetnik na svoj način vrlo autentično primećuje svakodnevnicu i realnost koja nas zapljuskuje sa svih strana. Ne retko zna biti i setno ironičan, a njegov autorski pristup je zanimljiv kako slušaocima koji su oslonjeni na kantautorska ovdašnja dešavanja iz davnih 70-tih godina, tako i onima koji su naslušani novije muzike.
“Ma ne že spet” je izdanje koje zahteva dublju analizu, ali  važno je istaći da potencijalnog konzumenta, sama muzika nijednog trenutka ne zamara. Ako uspete da uđete u suštinu svega onoga što vam Mef priča, ne tako teško ćete uspeti da shvatite njegov “svet”, koji ništa manje ne mora biti i vaš.

U tehničkom smislu album sa svih aspekta zadovoljava, a za produkciju, snimanje, editovanje i miksovanje, bio je zadužen stari znanac i znalac – Andrea Flego, koji je svoj deo posla maksimalno profesionalno odradio.
Što je stariji, Mef je sve više autorski jači , ubedljiviji i kao da njegov muzički opus, tek sada doseže svoje uspešne highlightse. Slovenija jeste daleko, nažalost u kulturološkom smislu poslednjih godina i sve dalje, ali ako vam se ukaže prilika, a tu je i nezaobilazni internet, ne oklevajte da čujete ovaj album. Imaćete sjajnu priliku da puno toga saznate, kao i da uživate u ponudi koju vam Mef sa ekipom saradnika donosi. I to bez obzira na jezičku barijeru.

facebook.com/MEF-in-Narodnoosvobodilni-bend-472877596179121