KIPER – “Umoran i glup”

    
Share Button

(Geenger Records) 2019.
EP digital
Punk rock – CROATIA

Postavu zagrebačkog sastava Kiper čine iskusni gradski muzičari koji su tokom proteklih godina svirali i nastupali po brojnim  bendovima. U zajedničku avanturu su krenuli 2007-e godine, a diskografsku priču aktualizuju 2011-e ostvarenjem “Opet sam jak”.

“Umoran i glup” je nedavno objavljen  EP sa 3 numere :  naslovnom “Umoran i glup”, “Kada kažem da te volim” i “Mali pas”. Za song “Kada kažem da te volim”, urađen je i video klip, koji je tu da dodatno pripomogne samoj promociji.

Na neki svoj, može se reći primereno intersantan i originalan način sa dvosmislenim tekstualnim porukama i dosetkama, Kiper iniciraju svoju priču koja je na sličan ili istovetan način primetna i na ostalim  izdanjima. Njihova varijanta punk rocka je melodična, sa aranžmanima koji izlaze iz domena pomenute žanrovske forme. Same pesme iako ih karakteriše povezujuća nit, svaka za sebe ima određenu dinamiku, poruku, a slušljivost i prijemčivost materijala, pored autentičnih verbalnih akrobacija  je dodatni plus  za ovu ekipu.

Nema sumnje da se članovi postave određuju prema postulatima underground psihologije,,kao i da su dovoljno svoji, tako da kako stoje stvari i nemaju nikakvog razloga da se prilagođavaju bilo  kakvim specijalnim uticajima. Tu ne mislim samo na one muzičke, već i ostale koji zaokupljuju delovanje na nekakvoj nazovimo to – sceni. Pa makar ona bila  lokalna, nacionalno/regionalna,  ili žanrovskim delovanjem definisana.

facebook.com/kiperband