KONTRKULTURA+NAHODNI ZNAMI + ZEMLJOTRES.. Novi Sad i Beograd 27 & 28.01.2017.

    
Share Button

Najavljeni događaji koji su uključivali koncerte u okviru “Funk The Borders Tour” u našoj zemlji, tačnije Novom Sadu i Beogradu, okončani su na zadovoljstvo NAHODNI ZNAMI..Urmus live 2aktera i publike, koja je imala priliku da pogleda sastave  – Kontrkultura, Nahodni Znami i Zemljotres na nastupima u prostorima”Firchie Think Tank Studia” i  “Urmusa”.

U Novom Sadu, bendovi su svirali oko 60 plus nešto više minuta, u samom Beogradu njihovi nastupi su bili kraći za oko 10-tak minuta, ali sve je to bilo dovoljno da se domaća publika realno upozna sa izvođačkim opusom i muzičkim stavovima pomenutih grupa.

ZEMLJOTRES..Urmus Live 1Kontrkultura sa svojom post punk pričom,uigranom svirkom i jasnim stavovima, pokazala je da kao bend unutar pomenute varijante ima puno aduta koji ih svrstavaju u red vrlo ozbiljnih sastava. To isto važi za Nahodni Znami iz Slovačke koji u postavi imaju atraktivnog frontmana Martina, nekada građanina Stare Pazove, koji je na srpskom jeziku najavljivao materijal grupe. Miks punk, rock, core i ska elemenata pokaziva je takođe da bend u autorskom smislu jasno zna šta želi.

DKONTRKULTURA..UrmusLive 1omaćini, Zemljotres iz Aradca, najmlađi po godinama i stažu, žanrovski su na drugačijem terenu i njihov pristup je više orijentisan ka nekim njihovim varijantama rocka i rock and rolla, koji zna biti oslonjen, opet na neki njihov način na period 70-tih i 80-tih godina. Svojski su se potrudili da pored ozbiljnog nastupa budu dobri domaćini poljskom i slovačkom sastavu, za šta im takođe bezrezervno treba odati priznanje.

“Funk The Borders Tour” tako je uspešno okončan uz neizostavnu podršku “Power Rocka”, “Time Machine Musica” i “Druge Strane Računara”, kao i svih drugih uključenih oko organizacije i promocije happeninga.

NAHODNI ZNAMI..Urmuslive1

Fotografije : Wood RS