WILD STRINGS TRIO – “Lost Weekend”

    
Share Button

wild-strings-trio-cdcover(Celinka) 2016.
CD
Neo-classical/jazz/folk – SLOVENIA/SLOVAKIA/FRANCE

Wild Strings Trio predstavlja internacionalni sastav i postavu koju čine : violinistkinja Petra Onderufova (Slovakia), čelista Toby Kuhn (France) i gitarista Aleksander Kuzmić ( Slovenia ). Prepoznati su po vrlo intersantnim i uzbudljivim brojnim koncertnim nastupima. Krajem 2015-e godine snimili su debi album na kojem se našlo 9 instrumentalnih tema, od kojih su 6 autorskih i 3 poznata Balkan ethno tradicionala.

wild-strings-trio-band-picture-2Album se pojavio na tržištu tokom 2016-e godine, a izdavač je “Celinka”.
“Lost Weekend” promoviše pomenutu ekipu kao rafinirane instrumentaliste, koji na svoj način u izražajnom i izvođačkom smislu kombinuje elemente neo-classical forme, jazza i folka.

Ima tu dovoljno mesta i za druge žanrovske iskorake kao što su celtic pristup ili medieval varijante, ali ono što takođe karakteriše njihovu muziku su konstantni iskoraci ka improvizaciji, koja se u samim numerama pojavljuje niotkuda, ali je ova trojka koristi često i na praktično “neočekivanim” mestima. Prelazi iz sporijih ka bržim delovima i pasažima su takođe česti i jednako neočekivani. Te pomenute sviračke promene raspoloženja verovatno i najadekvatnije opisuju način na kojeg u autorskom i izvođačkom smislu razmišljaju članovi Wild Strings Tria.

wild-strings-trio-band-picture“Lost Weekend” na neki svoj način sa ponuđenom muzičkom matricom spaja nekoliko intesantnih žanrovskih varijanti, koje uspevaju da adekvatno promovišu idejne tokove grupe.

celinka.si

facebook.com/wildstringstrio/?fref=ts