DECA IZ VODE..Veče posvećeno M.Mladenoviću.Mikser House 5.novembar

    
Share Button

deca-iz-vode-mixer-central-picture5. novembra 2016. biće tačno 22. godine kako nije sa nama veliki muzičar, pesnik, pevač, umetnik čije pesme i danas znače mnogo u antologiji domaće rok muzike, pa će se tog dana i tim povodom u Mikseru okupiti “Deca iz vode” i održati četvrti tradicionalni beogradski novembarski koncert veče “Sećanje na Milana Mladenovića” i putem sviranja, video spotova, reči i fotografija, evocirati uspomene na Milana i njegov umetnički opus.

Sam koncert će trajati oko tri sata, a na repertoaru će se naći pesme sa svih šest studijskih albuma EKV-a, uključujući prvenac kao Katarina II i pesme Šarlo Akrobate. Pored matičnog benda koji čine Zoran Mladenović (gitara, vokal) Luna Škopelja (klavijatura), Lazar Ostojić (bas) i Nikola Rajović (bubnjevi) na bini će se po tradiciji naći i brojni gosti afirmisani muzičari koji će samostalno ili sa bendom svirati pesme EKV-a, Neki od potvrđeni su gudaćki kvartet Intermeco, Škopi (U škripcu, Babe) i Trut (Babe, E-play), Marko Aleksandar Gajić a uskoro će biti još novih imena.

deca-iy-vode-mixer-picture-1Specijalni gost biće Ivan Ranković Raka bubnjar EKV.a u periodu (1985 – 1987) koji je snimio sa bendom treći album “S vetrom uz lice” i “Live in Kulušić 1986”. On će svirati dve pesme sa “Decom iz vode”, a pre toga će prisutne pozdraviti i upoznati sa nekim činjenicama i zanimljivostima o radu Ekatarine Velike u periodu kad je bio njihov član.
Deca iz vode / EKV tribute band project / nastao je pre tri godine u Beogradu sa idejom da se koncertno, audio i vizuelno reafirmiše opus Milana Mladenovića i grupe Ekatarina Velika i prve dve godine održavao je koncerte u klubu Blue Moon, dok je prošle godine napravio veliki događaj u Mikser House.u kojem je prisustvovalo preko 800 ljudi uz projekciju filma, fotografija, spotova i goste. Od tada sa tim programom i projektom obilaze dosta gradova u Srbiji a taj program imali su priliku da vide i ljubutelji EKV-a i u Zagrebu, Rijeci i Skoplju a uskoro i u Crnoj Gori i Sloveniji..

deca-iz-vode-mixer-picture-3Za kratko vreme ceo projekat i bend je pobrao simaptije kako publike tako i stručne i muzičke javnosti i često dobijaju epitet najvernijeg i najboljeg EKV tribute benda koji je ikad postojao. Sa bogatijim i novim programom “Deca iz vode” vas pozivaju na još jedno veče divnog druženja i uživanja u pesmama koji volimo, a po rečima večine učesnika ovakvi koncerti ostaju u pamćenju dugo vremena jer je atmosfera fenomenalna, energija sa bine odlična a publika po pravilu euforična.

Ulaz na manifestaciju je od 21h, i nakon interesantnih fan video spotove pesama koje bend neće svirati,sledi koncert je najavljen za posle 22h. Karte su u pretprodaji u Mikser House-u (Karađorđeva 46), Felix shopu (TC Sremska i sprat) i Žila shopu (Čumićevo sokače I sprat) po početnoj ceni od 400 din.