JOVAN MALJOKOVIĆ BEND – “Vrelina”

    
Share Button

jovan_maljokovic-vrelina-cd-actual2(PGP RTS) 2016.
CD
Jazz/vocal jazz/funk/jazz pop – SERBIA

Aktivnosti saksofoniste Joce Maljokovića na domaćem jazz nebu kontinuirano traju dekadama, i on lično zajedno sa saradnicima sa kojima radi, može se pohvaliti relevantnom diskografskom ponudom i takođe kontinuitetom vlastite diskografske priče.
Iako brojna njegova izdanja se u određenim elementima stilski razlikuju, ono što predstavlja izražajnu prepoznatljivost kada govorimo o muzici koju interpretira su Balkan salsa sa jedne strane i jedna autentična varijanta funk jazza, koja je možda više izražena na nastupima grupe. Naravno, nije to sve što je izlazilo i izlazi iz kuhinje gospodina Maljokovića, koji po brojnosti svojih nastupa i agilnosti u tretitiranju karijere, spada u onu grupu vrednijih ovdašnjih jazzera.

jovan-maljokovic-personal-picture“Vrelina” je aktuelno CD izdanje sa 15 numera, od kojih su 4 došle sa albuma “Zauvek”i “Indiskretno ogledalo”. Dominantna crta albuma je prisutna varijanta vocal jazz opcije, gde su uloge pevačica imale : Anđelka Simić, Jelena Theunicz, Ivana Kotov, Aleksandra Denda. Sami songovi koji su urađeni,postavljeni i aranžirani u nekom mirnijem srednjem tempu, imaju takođe ukus ovdašnjih 70-tih godina ( u jednoj određenoj meri),  ne presudnoj kada govorimo o kompletnoj slici albuma. Naravno, dobar deo materijala je prosviran kroz funk prizmu, i same pesme poseduju određenu povezujuću nit.

“Vrelina” je isto tako u dobroj meri slušljivo ostvarenje i predstavlja neku varijantu nazovimo to mainstream izdanja za samog autora i njegove saradnike, koji su dali ne mali doprinos krajnjoj slici jednog ovakvog produkta. Da ne zaboravim, Nevenka Maljoković bila je zadužena za tekstove songova, a dizajner zvuka i producent bio je Miki Todorović.

jovan-maljokovic.com