ALEK – “Najbolje…za sad”

    
Share Button

ALEK..Najboje za sad..CDCover(Expanzium) 2014.
CD
Hard rock/rock – SERBIA

Gitarista i pevač Aleksandar Alek Jovanović od 2000-e godine predvodi svoj sastav – Alek, koji je do sada kroz vlastitu diskografiju uknjižio četiri abumska izdanja.Uporedo sa karijerom grupe,  njegova uloga kao rock pregaoca ne samo sa aktivnostima provučenim kroz vlastitu “Expanzium produkciju”su za svaku pohvalu, i tokom proteklih godina uradio je puno na promociji ne samo kragujevačkih izvođača, već i manje afirmisanih aktera širom Srbije.

“Najbolje..za sad” kroz 16 utisnutih songova predstavlja presek rada njega i njegovog benda, od perioda egzistiranja do novijih dana. U autorskom i izvođačkom smislu Alek je veran ovdašnjoj varijanti hard rocka i rocka, i to one starije škole, etablirane tokom 80-tih godina. Prezentovani songovi apsorbuju kako svirački, tako i na ekvivalentan način vokalno/melodijski pristup. Songovi su mu uglavnom srednjeg do umerenijeg bržeg tempa, uz prisustvo i nekoliko laganijih stvari. Priča i koncept su jasni, i Alek je postavljenoj formuli veran od početka do kraja.
Nema sumnje da će se u tom smeru priča nastaviti i na dolazećim snimcima, kao i izdanjima. Ovaj kompilacijski CD zaokružuje jednu fazu, najavljujući buduće akcije. Ako ste fan  ovdašnjih varijanti starije škole hard rock i rock pristupa, Alek svakako ima pesme za vas….

ALEK..band Picture

alekband.blogspot.rs