HAIKU GARDEN – “Waver”

    
Share Button

HAIKU GARDEN..Waver..CDCover(Kapa Records)2016.
EP CD
Shoegaze/alter rock – SLOVENIA

Iz Ljubljane dolazi sastav Haiku Garden, koji deluje u formaciji kvarteta. Mladi su po godinama, kao i po stažu, no činjenica je da im ambicije i voljnog elementa ne nedostaje. Za njih je šira javnost u Sloveniji čula nakon prestižne manifestacije “Klubski Maraton”, preko koje i inače prostor dobijaju nova imena. Nedavno im se pojavilo EP izdanje na kojem se našlo pet songova, a takođe zaintersovana publika njihov materijal može skinuti online.

Haiku Garden izvode varijantu shoegaze-a, prepoznatu iz perioda etabliranja pomenutog pravca, čiji je najpoznatiji predstavnik My Bloody Valentine.Njihov sound je popunjen noisy i dream pop elementima, i generalno izražajno su vrlo “koloritni”. Pokazaće se da instrumentima, kao i pedal efektima barataju za svaku pohvalu, što će reći da su u manirističkom smislu savladali lekciju. Produkcija i aranžmani takođe su realizovani  vrlo profesionalno, i na momente takođe prilično ubedljivo, a da stvari nisu prepuštane sučaju, dokaz je,  da je remastering urađen u Americi.

HAIKU GARDEN..Band PictureIako sam materijal zvuči da je osmišljen, postavljen i realizovan na jedan prirodan način, mala zamerka može biti upućena pomenutom manirizmu koji je na određenim mestima isuviše izvođački “citiran” i definisan.Sve ostalo ide u prilog momcima iz Ljubljane, čiji prvi diskografski stepenik je može se reći relevantan informator njihovih razmišljanja i autorskih tendencija.

facebook.com/HaikuGardenBand

kaparecords.com