ROD MELANCON – “LA 14”

    
Share Button

ROD MELANCON..LA 14..Cover(Blue Elan Records/Hemifran) 2016.
EP CD
Roots rock/americana – USA

Rod Melancon is South Louisiana singer/songwriter, and “LA 14” is his third release. This is a EP with 5 tracks in, a preview of full length album, to be released later this year.
With the helping hands of established producer Brian Whelan, Mr. Melancon with his versions of swampy country blues/roots style, sing about South Lousiana night, inner emotionals and human relations.
Slower, but deeply personalized songs can be heard on this EP, and suppose on forthcoming full-length.

Rod Menalncon nije toliko novo ime na USA americana sceni, ali se može reći da je njegova karijera postupno  razvijana, korak po korak. “LA 14” je njegov treći po redu produkt, a reč je o EP-u sa pet pesama, koji predstavlja neku vrstu uvertire pred izlazak kompletnog albuma, nešto kasnije tokom godine.

ROD MELACON..Personal pictueUz pomoć poznatog producenta Brian Whelana, gospodin Melancon nas vodi kroz njegovu varijantu tkzv. močvarnog country bluesa, pomešanog sa razno raznim roots dodacima, gde su u centru pažnje priče o Južno Luizijanijskim noćima, ljudskim relacijama i ličnim emocijama.
Pesme su vrlo autohtone, a urađene su u formi sporijeg tempa, gde se sam način vokaliziranja  nalazi u prvom planu. A ono što se može čuti na ovom EP-u , za očekivati je da će se u proširenoj formi naći i na dolazećem albumu

rodmelancon.com

hemifran.com