MoshPit – “Mogu”

    
Share Button

(Self-released) 2023.
EP/digital
Punk/hardcore – SERBIA

 

MoshPit su novosadski kvartet osnovan krajem 2021-e godine. Pre neki dan su objavili svoj debitanstski EP sa 4 numere sledećih naziva : “Nervozan”, “Debeli”, “Kocka”i “Pendrek u rebra”. Pesme izvode na srpskom jeziku i pokazali su na jednostavan način kako razmišljaju i plasiraju postavljene teme i ideje, koje su odsvirane/otprašene, što bi se reklo iz “prve”, bez puno uvijanja, direktno u “glavu”.

 

“Mogu” jeste izdanje koja kombinuje elemente punka i hardcora, više punka nego hardcora, ali recimo to je negde ta kombinacija, kroz koju se promaljaju direktni i neuvijeni tekstovi sa osudom ovdašnje svakodnevnice, ulično/političko/socijalnih kretanja, kao i generalne nepravde koja je svida oko nas prisutna. Usvirani su dobro, to se mora priznati, njihovi tekstovi poseduju čak i elemente nekog prikrivenog vojvođanskog humora, ali kada ih čujete, jasno vam je u kom pravcu se kreću  pesme, i šta od jednog ovakvog sastava generalno možete očekivati.

 

 

Kako bi naš narod rekao, iskreni, neuvijeni punk/hardcore za narodne mase koje reaguju  na sličan način, i evo tu je bend koji je glasnogovornik ovakvog načina razmišljanja. Citati Slobodana Miloševića i malog (AV) Putina kroz 2 numere, predstavljaju zanimljiv “intermeco” i idejni “klik”, koji vredi poslušati. Materijal novosadskog sastava je dostupan putem njihove “Bandcamp” strane.

 

 

 

 

facebook.com/people/Mo%C5%A1Pit/61550698284401/?mibextid=ZbWKwL

 

moshpitns.bandcamp.com/album/mogu