KONTRA KOMITET – “Cepaj brate”

    
Share Button

(Multimedia Music) 2023.
CD/digital
Punk rock/punk – SERBIA

Pre nekoliko meseci šabački sastav Kontra Komitet objavio je album za beogradskog izdavača “Multimedia Music”. Izdanje je pored digitalne varijante dostupno i kao CD.

 

 

Šabački sastav inače u postavi čine iskusniji muzičari, koji su materijal sa izdanja pretpostavljam odavno u svojim glavama od ranije imali pripremljen i spreman za realizaciju. Predstavili su se sa 12 songova, od kojih su skoro svi furiozno odsvirani i izvedeni, sa izraženom snažnom energijom i jasnim socio-političkim stavovima, koji dotiču najveći broj ovdašnje i ne samo ovdašnje populacije. Samo muzicranje grupe je jednostavno, jasno, direktno, vokal i tekstovi su u prvom planu, a pesme sa izdanja su vrlo pogodne za koncertno izvođenje , kao i za suočavanje sa prisutnom publikom. “Cepaj brate” je jedan od onih albuma, čiji izražajni pristup najviše odgovara postulatima punk/punk rocka, naravno to je vidljivo i po prikazanim verbalno/tekstualnim stavovima, i manje-više ovde su stvari jasne od samog početka, gde mesta za iznenađenja praktično nema. Album i u tehničkom smislu je prilično dobro “upakovan”, a priređeni materijal je ujednačenog kvaliteta i ujednačene vrednosti.  Sama muzika namenjena je ka onoj publici vernoj postulatima punka/punk rocka. Takođe se osećaju i uticaji ovdašnje škole iz 90-tih godina, što je u krajnjoj instanci pretpostavljam bio i cilj aktera ove priče i samog izdanja.

 

 

Ako ste pristalica pomenutih izražajnih tendencija, Kontra Komitet će vas sigurno zaintersovati. Oni koji nisu u pomenutom “filmu” , teško da će obratiti pažnju na ovu ekipu, koja je vrlo predano i iskreno pristupila realizaciji postavljenih ideja.

 

multimedia-music.com

 

facebook.com/kontra.komitet