“Mantra Of The Soul”…album Aleksandera Kozmiča

    
Share Button

Aleksander Kozmič je gitarista, takođe multi-instrumentalista, kantautor, koji povremeno na sebe preuzima i ulogu vokalnog soliste, čija aktivnost na slovenačkom muzičkom nebu je izražena i saradnjom sa brojnim akterima/sastavima i izvođačima. Isto tako njegovo delovanje, kao i radovi imaju i internacionalnu primećenost.

 

 

Specifičnost autorskog pristupa i načina autorskog razmišljanja gospodina Kozmiča je naglašeno prisustvo spiritualnosti u muzici koju kreira i stvara. Isto tako vrlo poseban odnos ima prema Latino-američkom nasleđu, ali opet tretirano kroz prizmu duhovnosti. Objavio je 3 solo albuma, i to sledećim redom : “Behind Nine Hills”, “Flama Negra”, “Mantra Of The Soul”. Njegova izdanja mogu se pronaći na streaming portalima, “Bandcampu”, ali dostupni su i kao CD izdanja.
“Mantra Of The Soul”, je izdanje koje pomenute spiritalne elemente, provučene kroz formu specifičnog ambijenta i ponajviše “citira” i ističe, a činjenica je da ovaj muzičar, koji je stacionaran u Ljubljani ( a možda i u još nekom drugom delu sveta, s obzirom da često putuje i muzički istražuje), preko svojih radova pokazuje primerenu originalnost i autohtonost.

 

 

 

 

facebook.com/aleksander.kozmic

 

 

aleksanderkuzmic.bandcamp.com/album/mantra-of-the-soul