EVA BRAUN – “Jadransko more”

    
Share Button

(Midget Unit Records) 2023.
2 track single/digital
Pop/indie pop/power pop – SERBIA

Nedavno je bečejski sastav Eva Braun u digitalnoj formi ponudio javnosti na uvid svoju novu pesmu, koja je urađena u vokalnoj i instrumental verziji. Song se zove “Jadransko more”,  nekada izuzetno popularan, a tokom 90-tih godina i prilično prisutan sastav, ovim putem koliko je to moguće ubedljivije pokušava da podseti javnost na svoje ne toliko izvesno i ne toliko  kontinuirano delovanje, kao i da ponudi izvođačke adute koje su krasili njihov muzički izraz.

 

 

Lider grupe gitarista i pevač Goran Vasović – Vaske, autor je muzike i teksta, dok su za aranžman bili zaduženi Svetozar Nešić i pomenuti Vaske. Mix i produkciju je uradio Nemanja Nešić, a u njegovom autorskom studiju je u sve snimljeno.
“Jadransko more” je jedna od onih pesama koja na emotivan način priziva ovdašnje 80-te godine, ali takođe i otkriva one od ranije poznate izvođačke adute koje je bend prikazivao na svojim albumskim izdanjima. Reč je o izuzetno melodičnoj numeri, koja poseduje hitoidni potencijal, iako je možda od onih poznatijih i atraktivnijih numera sastava nešto “mirnija”, sa evidentnim retro pečatom, što u svakom slučaju ne mora predstavljati nikakvu manu, već naprotiv jedno novo suočavanje sa autorskim izazovom koji je savladan na očekivani način.
Poslednjih godina nemamo tako čestu priliku da gledamo Vasketa i njegovu ekipu “uživo”, ali i ovim singlom bend pokazuje da nekontinuirano, ali ipak vidljivo biva prisutan sa novim snimcima, pretpostavljam na zadovoljstvo onih koji su tokom pređašnjih godina podržavali njihovo delovanje i autorsku poruku.

 

facebook.com/evabraunonline

 

evabraunonline.bandcamp.com/album/jadransko-more