ROK APOTEKA – “Kišobran za snove”

   1
Share Button

(Fidbox) 2022.
CD/digital
Rock/hard rock – SERBIA

Korene novosadskog sastava Rok Apoteka nalazimo sada u već davnim 90-tim godinama, kada je centralna figura postave, gitarista/pevač/autor, Ivan Bošnjaković u Užicu predvodio sastav. Kasnijih godina zbog preseljenja i posla u Novom Sadu, te pauze, odlučuje da grupu sa novom postavom reaktivira, i krene u novi susret sa nepoznatim izazovima.

 

 

Ivan se sa ekipom saradnka dugo pripremao za ono što sledi, a već neko vreme očekivani album, objavljen je tokom decembra odlazeće 2022-e. “Kišobran za snove”, pored digitalne opcije, pojavio se i kao CD, izdavač je “Fidbox”, a na albumu se našlo 10 songova, približno slične koncepcije, psihologije , gde žanrovski ono što Bošnjakovićev sastav radi najviše naginje ka ovdašnjoj varijanti rocka/hard rocka, koji korene ima u 70-tim i 80-tim godinama prošlog veka. U postavi koja se menjala svirali su i sviraju muzičari koji veoma dobro barataju svojim instrumentima, a grupi se pridružila i klasično obrazovana klavijaturistkinja Kristina Jevtović. Nekoliko kompozicija sa izdanja su se već neko vreme puštala na ovdašnjim radio programima, bend je koliko je to bilo moguće aktivno promovisao svoje do sada objavljene snimke, kao i koncerte, a za očekivati je da će izlazak albuma u njihovom slučaju još više okrenuti stvari u  izglednijem pravcu. “Kišobran za snove”, naslovna kompozicija, “Bajkeri”, “Vukovi samotnjaci”, inače prve tri numere sa izdanja su izuzetno pogodne za “live” izvođenje, a na albumu se našlo i tri nazovimo to više polu-balade ili laganije numere.
Rok Apoteka su jedan od nekoliko domaćih sastava koji su tokom 2022-e godine objavili album, a da su žanrovski okrenuti pomenutim elementima rocka i hard rocka. Bošnjakovićevo muzičko iskustvo, kao i izvođačka potkovanost ekipe koja čini bend, mogu samo pomoći da  stvari u dolazećem periodu dodatno krenu u željenom pravcu.

 

fidbox.rs

 

facebook.com/rokapoteka