Novi EP beogradskog kantautora JEDNOSTAVNO KEŽA!

    
Share Button

Ma kako za mnoge posmatrače dešavanja na ovdašnjoj podzemnoj i ispod podzemnoj sceni, rad kantautora koji se odaziva imenom Jednostavno Keža je sasvim nepoznat, ovaj artist je već duže vreme prisutan i aktivan.

 

 

Na svojoj “Bandcamp” strani postavio je veliki broj albuma, singl i EP izdanja, koji se mogu čuti, skinuti, a zašto ne i naplatiti ( koliko ko naravno ima dobru volju i želju), i ponudio svoje autorsko viđenje tema o kojima se bavi i koje uglavnom uz najviše akustičnu gitaru i vlastiti vokal distribuira ka potencijalnom konzumentu. Njegov stil bi se mogao opisati kao nekakva varajanta low-fi/acoustic pristupa, sa uplivima alter/indie načina razmišljanja, ali svako njegovo izdanje “krije” određene tajne i ne retko neočekivana izvođačka rešenja i vokalno-sviračka razrešenja.

 

 

Aktuelni EP sa 5 pesama zove se “Uživoizgovorenareč” ( autor je odlučio da ovakav naslov albuma spoji kroz jednu napisanu “složenicu”), i snimljen je “uživo” u beogradskom art kafeu “Beti Ford”, tokom manifestacije “Spoken Word Xl” 04.06.2022.. Evo dobre prilike da se uverite kako sve to zvuči, naravno ukoliko želite da obratite pažnju i na ostale radove Jednostavnog Keže, imate ih na “Bandcampu”, a pomenuti EP sa 5 pesama, odnosno sam nastup, kako je izgledao i zvučao možete čuti i videti i na “Youtube”-u.

 

jednostavnokeza.bandcamp.com/album/ep-u-ivoizgovorenare