CODE 369 – “Stages Of Love”

    
Share Button

(Croatia Records) 2022.
CD/digital
Pop/electro pop – MACEDONIA

Sastav Code 369 dolazi iz makedonskog gradića Bitole i postoje od 2020-e godine. Članovi postave su imali pređašnjeg iskustva, i pre samog starta zajedničkog delovanja u grupi, dobro su znali kojim će putem u muzičko-kreativnom smislu krenuti. Pevačica Irena Dimovska  ujedno tekstopisac, gitarista  Daniel Mitrovski, glavni autor  snimatelj i producent, te bubnar Ile Lulovski, zajedno su delovali u sastavu Pumpers. U grupi je još basista i klavijaturista Kosta Stevanoski.

 

 

Pevačica Irena Dimovska pored prijatne spoljašnosti poseduje i primerene izvođaćke kvalitete, a njen vokal znatno doprinosi relevantnijoj slušljivosti ponuđenih pesama.
Iako žanrovski sebe kvalifikuju kao akt influentan brojnim žanrovskim idiomima, kao što su između ostalih funk i fusion, ipak u većoj meri njihov stil predstavlja jednu “prošireniju” varijantu pop/electro pop pristupa, koji je pod vidljivim uticajem tendencija pridošlih iz 90-tih godina. Istina, aranžmani nisu pojednostavljeni, sam način interpretacije Irene Dimovske u dobroj meri podiže kvalitet priređenih pesama, koje realno poseduju ograničen domet  prihvaćenosti kod potencijalnog konzumenta. Takođe je i vidljiva  veća okrenutost ka estradizovanoj priči, ali to je jednostavno njihov izbor i tu se nema šta posebno dodati niti oduzeti. Sem jedne kompozicije otpevane na srpskom ili hrvatskom jeziku, izaberite  šta vam više odgovara, ostatak materijala je interpretiran na engleskom jeziku.Produkcija je prilično jednosmerna, ne ide u korak sa vremenom, i neadekvatno prati motoriku samih pesama.

 

 

Code 365 su uradili album i ponudili svoje muzičko viđenje, sa kojim je vidljiv trud kompletne postave da stvari na kraju poprime očekivani i  željeni oblik. Ipak, unutar jedne ovakve forme, danas i u Ex -Yu, a da ne govorimo u svetu, deluje puno intersantnijih i ozbiljnijih sastava.

 

code369.mk

 

crorec.net