VERZIJA 2 – “Mračne misli”

    
Share Button

(Self-released) 2022.
EP/digital
Alter rock – SERBIA

Sastav Verzija 2 imao je što iz opravdanih, što iz subjektivno/objektivnih razloga dužu pauzu, i nakon objavljenog prvog albuma, bend je duži period boravio u tkzv. hibernaciji. No, u izmenjenijoj postavi, ali čini se i dalje sa čvrstim entuzijazmom, stvari se ponovo pokreću, i nedavno su u digitalnoj formi objavili EP naziva “Mračne misli”.

 

 

To je izdanje na kojem se našlo 5 songova, i koje bi trebale odslikavati sadašnju sliku intersovanja članova grupe, kao i njihova izvođačko/autorska razmišljanja. Nazivi songova sa izdanja su sledeći : “Čiji si pas”, “Sad znam”, “Čuješ li nas”, “Sjaj u očima” i “Interni dijalog”.
Tekstovi pesama Verije 2 okrenuti su ka unutarnjem “ja”, u određenim segmentima poseduju tkzv. nihilistički naboj, a sama muzika predstavlja neko njihovo viđenje alter rocka, kojeg je teško svrstati u neke druge određenije okvire. Aranžmanska rešenja su prilično nestandardna , ali bogata raznovrsnim idejama i prilično neočekivanim rešenjima. Sam pristup pesmama, kao i muziciranje ove ekipe je urađeno vrlo profesionalno, pedantno i studiozno, naravno nikako ne “školski”, ili da ne pomislite po nekakvom šablonu, ali primetan je jedan analitički pristup i sama proživljenost izvođačkog koncepta.
“Mračne misli” predstvlja EP koji je ozbiljno urađen i koji predstavlja Verziju 2 kao zreo sastav, zreliji od mnogih koji iza sebe imaju veći broj snimljenih izdanja i održanih koncertnih nastupa. Uostalom poslušajte, pronađite ih i zaključite sami, a link sa songovima je tu dostupan, na dohvat ruke i naravno uha, spremnog za slušanje.

 

facebook.com/verzija2