BendOver – “Zidovi prošlosti”

    
Share Button

(Multimedia Music) 2022.
CD/digital
Rock/hard rock – SERBIA

Pre neki dan održana je promocija debi albuma obrenovačkog sastava BandOver, objavljenog za “Multimedia Music”. Inače, ovaj sastav, pored uspeha na “Zaječarskoj gitarijadi”, određenoj prisutnosti u javnosti, primetio sam da je prilično poznat kod kolega muzičara iz brojnih ovdašnjih grupa, koji su dobro informisani njihovim dosadašnjim delovanjem.

 

 

 

 

BendOver su još jedan u nizu grupa, koje su objavili album za “Multimedia Music”, a da su žanrovski okrenuti ka formi rock/hard rocka, ovdašnje škole. Ovaj tim kojeg inače predvodi frontman i glavni autor Miloš Došić, izuzetno je dobro usviran, uigran i uvežban, i jasno je već posle čutih par pesama,  na koji način bend razmišlja, i u kom smeru vodi poruka njihovih pesama. Samo tretiranje stihova/rima podseća donekle na Riblju Čorbu, kao i način “uklapanja” postavke dve gitare, izsviravanje rifova,  ali  ponuđene teme kojima se bavi BandOver su više okrenute nekim tipično njihovim intersovanjima i razmišljanjima.

 

 

 

Materijal kojeg su ponudili je stilski i izvođački ujednačen, a pesme poseduju vidljivu i jasnu melodičnost. Samo muziciranje je takođe postavljeno tako da više odgovara “live” nastupima, a pretpostavljam da je to bila i želja aktera. BandOver su jasni i direktni, nema tu puno nepotrebnog mudrovanja i pametovanja, znaju šta hoće, šta žele, koliko mogu, i način na kojeg su priredili album, a u to uključujem i sve druge realizatorske i tehničke detalje, je urađen upravo onako kako je bio zamišljen.
Primetno je da su odsvirani materijal mnogo ranije već “izživeli”, i   njihova izvođačka sigurnost kod potencijalnog slušaoca/konzumenta, nijednog momenta ne ostavlja nedoumicu da pred sobom imaju momke koji tačno znaju šta žele. Drugo je pitanje afiniteta, intersovanja za ovakvu varijantu rock/hard rocka, i generalne poruke koju momci nude. No, BandOver su ostvarili na priželjkivani način prve diskografske korake, i sada sledi  teži deo posla. A kako će se u dolazećim danima bend snaći, kao i uvek vreme će predstavljati relevantnog sudiju.

 

facebook.com/bendoveravanje

 

multimedia-music.com