“Lice čovjeka koji je rekao ne”..album sarajevskog black metal muzičara Arjena!

   1
Share Button

Black metal kao žanrovska forma poslednjih godina na Ex -Yu prostorima, nije u takvom “naletu”, kao što je slučaj bio krajem 90-tih i početkom 2000-tih, no povremeno se pojavljuju  novi, ne samo oni od ranije poznati izvođači, koji svojim načinom razmišljanja i izvođenja, daju neko drugo viđenje i poruku.

 

 

 

Sarajevski muzičar Arjen je kontinuirano nekoliko godina u “igri”, a ovih dana sredinom aprila 2022-e, objavio je album sa 5 songova otpevanih na maternjem jeziku,  naziva ” Lice čovjeka koji je rekao ne”.
Arjen izvodi originalnu varijantu black metala, koji je kombinovan sa agresivno izvođačkim detaljima sa jedne strane i symphonic elementima uključenim sa druge, pri čemu se ne može reći da je toliko pobornik ni tkzv. starije škole, niti najnovijih tendencija. Jednostavno, izabrao je neki svoj put, koji u pojedinim izvođačkim oblicima poprima i neke druge žanrovske uplive.

 

 

 

Pri svemu tome, preslušavajući sam albumski materijal, nijednog momenta nemate osećaj da se radi o jednoličnom ili monotonom izdanju.
“Lice čovjeka koji je rekao ne”,  je dostupno i putem izvođačeve “Bandcamp” strane.

 

arjen.bandcamp.com/album/lice-ovjeka-koji-je-rekao-ne