MAGIC BUSH – “Put za Shangri-La”

   1
Share Button

(Jugoton/Croatia Records) 2021.
CD/digital
Power pop – SERBIA

Beogradski sastav Magic Bush krajem  2021-e, dočekao je izlazak drugog po redu albuma naziva “Put za Shangri-La”. Četiri godine je prošlo od izlaska njihovog debi izdanja, i možda bi se prosečnom konzumentu učinilo da je sastav tokom proteklog perioda bio neaktivan, što sigurno ne odgovara istini, jer lider grupe Damjan Dašić naročito, kao i kompletan sastav je imao itekako puno posla.

 

 

 

Damjanovo prisustvo na sceni je već godinama kontinuirano i uspešno, zajedno sa gitaristom M. Čalićem predvodi Magic Bush, koji je je u više navrata nastupao, zajedno sa Giletom, a ta saradnja se ne odnosi samo na koncertnu delatnost. Aktivnost u Beatles cover bendu – The Best Beat je takođe poznata i da dodam internacionalno priznata, a obaveze Damjana i ekipe tokom proteklog perioda dodirivale su još brojne akcije, snimanja, nastupe..
“Put za “Shangri-La”, je za mene lično predstavljao kao album malo iznenađenje, jer je prilično drugačiji od prvog albuma grupe, gde su acid rock/psychedelic elementi bili više prisutni. To nijednog momenta ne znači da je aktuelno ostvarenje sastava slabiji album, ne nikako jer put za “Shangri-La” zavređuje puno pohvalnih epiteta. Ovo je mnogo više power pop izdanje, naravno urađeno i snimljeno od strane iskusne ekipe, koja vešto barata harmonskim sklopovima, vokalnim rešenjima i aranžmanskim iskoracima. Izuzezetno melodičan i slušljiv album su priredili članovi postave, koji je takođe majstorski produciran  od strane pomenutog Damjana Dašića. Za mastering je bio zadužen Goran Martinac.
“Put za Shangri-La” je da ponovim još jednom drugačije izdanje od prvog albuma grupe, ali je i dalje prisutan visok nivo kvaliteta, koji je uspešno održan i postavljen putem ovde prisutnih pesama.
Magic Bush su važna pojava na srpskom muzičkom nebu, sigurno je da zavređuju značajan status, i nadajmo se da obaveze grupe, odnosno samog Damjana i ostatka postave neće odmoći očekivano znatno boljoj poziciji u javnosti kako ovde,tako i u regionu , jer jednostavno, oni to svojim kvalitetom zaslužuju.

 

facebook.com/magicbush

crorec.net