PAVLOV – “Predor”

   1
Share Button

(Self-released) 2021.
CD/digital
Post new wave/alter/indie rock – SLOVENIA

Novija pojava na slovenačkoj sceni je sastav koji se odaziva imenom – Pavlov. Deluju u formaciji tria, kojeg čine : Marcel Kralj – gitara, vocal;  Domen Malis – bubnjevi i Miha Medvešek – bas. Krajem novembra meseca 2021-e, objavljuju album naziva “Predor” na kojem se našlo 10 songova, dostupan pored digitalne varijante i u formatu CD-a.

 

 

 

 

Pavlov dolaze iz Litije, a njihov sound predstavlja najviše kombinaciju post new wave pristupa,kojeg kombinuju sa alter/indie rock idiomima. Ipak, pomenuti post new wave tragovi, kao i uticaji proistekli  iz 80-tih godina preovlađuju, dodao bih  takođe da pored britanskih uticaja, u njihovom soundu evidentni su i elementi prisustva  EX -Yu new wave škole. Dodao bih da je takođe jedna electro varijanta, iako zvanično deluju bez prisustva klavijatura u postavi je primetna u njihovom zvuku. Songove izvode na maternjem jeziku, a same pesme sa izdanja, koje su međusobom ujednačene, pokazuju da je ova ekipa uložila puno truda da na kraju sve ispadne onako kako su pretpostavljam priželjkivali.

 

 

 

“Predor” je izdanje preko kojeg se “čuje” puno tkzv. retro elemenata i post 80’s uticaja, mada je to očigledno predstavljao  finalni izbor, a takođe ne mora u krajnjoj instanci da negativno utiče na sveukupan utisak o njihovom kreativnom radu. Danas ne deluje na internacionalnoj, kao i Ex – Yu sceni veći broj ovako stilski orijentisanih  sastava, kao što je  slovenački akt, i to u krajnjoj instanci može po njih predstvljati i određenu prednost.

 

 

facebook.com/OfficialPavlov

 

pavlov-si.bandcamp.com/album/predor