DENIS KOZLICA – “Soul Chambers”

    
Share Button

(Self-released) 2021.
EP digital
Acoustic/instrumental/finger style – CROATIA

Denis Kozlica je uslovno rečeno novije ime na hrvatskom muzičkom nebu, iako se u kratkom vremenskom intervalu za njegov rad zaintersovao primereni broj kolega muzičara, sastava i osoba uključenih u ovu vrstu “posla”.

 

 

 

Gospodin Kozlica je autor instrumentalne muzike koju izvodi na akustičnoj gitari, ali to radi na jedan veoma sofisticiran, emotivan, liričan, stilski kreativan način, uz to sa ogromnim procentom originalnosti i izvođačke svojstvenosti.
Tokom ove 2021-e godine, objavio je u sopstvenoj režiji nekoliko EP-a, a aktuelni “Soul Chambers”, bukvalno pre neki dan, tačnije 16-tog septembra 2021-e. Na aktuelnom izdanju su 3 instrumentalne numere, teme, koje bi mogli tretirati i kao muziku koja  predstavlja više nego uzbudljivu, liričnu i harmoničnu podlogu za neki film.

 

 

 

 

Stil gospodina Kozlice je unikatan, ali toliko sadržajan, praćen rafiniranom aranžmanskom postavkom, da kad čujete prve taktove njegovih stvaralačkih bisera, postaje vam jasno da pred sobom imate ozbiljnog umetnika i performera , koji u kreativnom smislu  zna šta želi da postigne/dosegne. Ukoliko imate dovoljno volje i vremena, obratite pažnju na radove Denisa Kozlice, koji iako možda deluje da sa gitarom i potencijalnim konzumentom komunicira na jedan stariji način, nesumnjivo donosi nešto novo i veoma kvalitetno.

 

deniskozlica1.bandcamp.com/album/soul-chambers