ZORYA – “Primeval”

   1
Share Button

(Self-released) 2021.
Digital
Atmospheric post-black metal – SLOVENIA

Iz Slovenije dolazi duo kojeg čine : Jan Oblak : instrumenti, autorstvo i Sara Jeremić – vokali i tekstovi. Odazivaju se imenom Zorya i nedavno su objavili drugi po redu EP naziva ” Primeval”.
Materijal je inače dostupan na nekoliko digitalnih platformi, kao i njihovoj “Bandcamp” strani.

 

 

 

Na EP su se našla 4 songa naziva : “Files Without The Light”, “Waterfall”, “Yarilo” i “Nature”.
EP  kojeg su realizovali i snimili je konceptualan i inspirisan je staroslovenskom religijom/mitologijom, kombinovan sa  ličnim razmišljanjima i stavovima, okrenutim pomenutoj tematici. Svoj izražajni pristup i muzički pravac nazivaju atmospheric post-black metalom, iako sama izvođačka i muzička kompleksnost zadire u još po neke žanrovske varijante, koje ne pripadaju extreme black metal pristupu.

 

 

 

 

Aranžmanski su prilično raznovrsni, takođe i vokalno nisu “jednosmerni” i može se reći da su uspeli da snime prilično zanimljiv materijal. “Primeval” i jeste izdanje koje vredi poslušati nekoliko puta, kako bi se uspelo ući u samu “psihološku” i izražajnu poruku ovog muško-ženskog tandema.
Same songovi iako se razlikuju među sobom, možemo  posmatrati i kao određenu sklopljenu celinu, koja na kraju i ima svoju određenu poruku.

 

https://www.facebook.com/Zorya.official20

 

zorya.bandcamp.com/album/primeval