SAŠA 21 – “VD-i2”..2CD

    
Share Button

(Dirty Old Label) 2020.
2CD/digital
Boogie punk rock – CROATIA

Sale Veruda je nedavno sa ekipom saradnika -basistom Borisom Kvaternikom i bubnjarem Igorom Sigi Perkovićem objavio drugi po redu album svog benda  Saša 21.

 

 

Reč je o dvostrukom CD-u, na kojem se našlo 12 numera, gde zapravo oba CD-a  sadrže istu muzičku matricu, iste pesme, koji kako objašnjava lider grupe služe da po jedan bude za kućni stereo, a drugi za stereo korišćenje u kolima. Originalno, zabavno ili potpuno bez veze, odlučite sami, no šef je odredio da tako bude, a podrška izdavača je pomenutu ideju, kako bi se reklo – aminovala i podržala.
Sale je muziku svog benda nazvao boogie punk rock, a sa takvim opisom sviračke ponude se možemo složiti, iako je to u dobroj meri onaj očekivani punk rock koji je bio prepoznatljiv i u pristupu Kud Idijota tokom godina egzistiranja grupe.
“VD-i2” je realizovan  6 godina nakon prvenca , a kroz 12 uglavnom  stilko-koncepcijski ujednačenih pesama promaljaju se oštri rifovi, na pojedinim mestima izraženiji melodično-vokalni iskoraci i uglavnom neinventivni i neintersantni tekstovi, koji itekako znaju da zamore dobronamernog slušaoca, bez obzira kakve i kolike afinitete imao prema backgroundu Saleta Verude i prošlosti voljenog benda.
Takođe Sale se trudio da puno toga “kaže”, tekstualna matrica je široka, glomazna, suvišna a same pesme ne poseduju onaj pamtljivi karakter kojeg su imali songovi Idijota, ako je uopšte ovde potrebno bilo kakvo poređenje.
“VD-i2” je u najmanju ruku razočaravajući album, gde su izostali brojni pozitivni atributi, koji se  na neki način očekuju od pulskog benda. Ovo nije ostvarenje  koji će zadovoljiti ni stare poklonike, a ni novije generacije.

 

dirtyoldempire.bandcamp.com/album/vd-i2