“Tropical Breakfast”..album Rastka Ćirića !

    
Share Button

Profesor Rastko Ćirić, kantautor, ovih dana je na svojoj “bandcamp” strani postavio muziku koja se našla na njegovom prvom solo albumu naziva “Tropical Breakfast”.

Inače, Rastko Ćirić je glavni čovek projekta/sastava Rubber Soul Project, ekipe koja je na svoj način poruku i muziku slavnih “buba”, snimala i kreirala na originalan način. Rubber Soul Project su dobili i internacionalna priznanja, šteta  samo što  su njihovi radovi  ovde prošli na medijski vrlo slabo primećen i tretiran način.

 

“Tropical Breakfast” je album sa 12 songova, inspirisan na neki način Australijom, a Beatles influence su logičan te neizostavan  elemenat koji je vidljiv i na ovom aktuelnom Rastkovom izdanju. Veoma slušljiva i uhu prijatna muzika, sa ujednačeno postavljenim materijalom,  to je ono što se može naći na izdanju. Nadam se da će ovo delo uspeti da dođe do što je moguće većeg broja slušalaca, jer sama muzika i Rastkov autorski pristup to zaslužuju. I takođe se nadam da će ovoga puta, ukoliko to već nije njegova lična specijalnost, uslediti nekakva medijska pomoć sa strane, koja će doprineti relevantnijem “učinku” i prisustvu u javnosti samog albuma.

 

rastkociric.bandcamp.com/album/tropical-breakfast