BOJAN KRTINIĆ & BBACH ANSAMBL – “Vitraž”

    
Share Button

(United Soloists) 2020.
Digital
Rock/pop/progressive/jazz/swing/neo -classical – SERBIA

Klarinetista/multi instrumentalista i kantautor Bojan Krtinić je školovani muzičar,klasično naobrazovan, koji je nedavno sa ekipom istomišljenika pokrenuo i muzičku priču koja žanrovski dodiruje više izražajnih idioma.

 

 

 

Tokom januara meseca ove 2020-e u digtalnoj formi postavljen je album Bojana Krtinića i njegovog sastava -Bbach Ansambl, naziva “Vitraž”, koji je dostupan pored youtube-a i na nekoliko relevantnih internacionalnih digitalnih i streamovanih portala.
Reč je o više nego intersantnom ostvarenju sa 13 numera, koji kao što rekoh, dodiruje više žanrovskih idioma, i to od rocka, popa, preko progressive, jazzy detalja, do neo classical varijanti i puno toga izneđu. Na svom glavnom instrumentu – klarinetu koji je ujedno i dominantan, Bojan pokazuje izuzetan virtuozitet, koji je kombinovan sa raznovrsnim aranžmanskim rešenjima pesama, a one su međusobno uglavnom različite, ali se može reči da na kraju deluju kao skladna celina. Sama tekstualna forma zna biti haotična, mada Bojan u svojim storijama dodiruje humane teme, ne retko sa unutarnje ispoljenim emocijama i viđenjima, pojašnjenjima i stavovima.
Vokalno sam materijal nije rađen na standardan način, već je i tu prisutna doza eksperimenta.
“Vitraž” je album, koji je došao praktično niotkuda, mada lider i glavni kreator kompletnog projekta pokazuje zavidan nivo znanja, kao i autorsko-izvođačke kapacitete, koji će verujem u budućnosti tek krenuti da se razvijaju.
“Vitraž” kao album nije ostvarenje koja se prihvata na prvo slušanje, ali otkriva i nagoveštava, da istaknem još jednom respektabilne potencijale glavnog kreatora i njegovih saradnika. Slobodno se pridružite i oslušnite/proverite pomenuto izdanje.

 

 

bojan-krtinic.com/en/bbach-ansambl