STARI ROCK MAJSTORI – “Ah, ta dobra stara vremena”

    
Share Button

(Multimedia Music) 2019.
CD/digital
Rock/60’s beat – SERBIA

O Starim Rock Majstorima, selekciji muzičara iz ovdašnjih etabliranih mahom beogradskih sastava iz 60-th i nešto manje 70-tih godina prošlog veka, sam pisao već nekoliko puta, kao i o njihova dva prethodna izdanja – “Euridika ponovo radi” (2016.), i “Otrgnuto od zaborava” (2015.), oba, kao i aktuelni produkt, realizovana za “Multimedia Music”.

Stari Rock Majstori su svoja sećanja na stara (bolja) vremena, proslavljali sa publikom najviše u beogradskom “Zvezdara Teatru”, gde su izvodili songove sa kojima su odrastali, i koji su u periodu njihove tada izražene sviračko/izvođačke aktivnosti, plenile aktuelnošću.

Iako je materijal za ovaj treći po redu album, snimljen u periodu 2016-2017, u prestižnom studiu “Kazablanka”, Dadija Stojanovića, takođe renomiranog člana postave, album se pojavio na tržištu tek 2019-e godine, aprila meseca, a ovaj aktuelni praćen je i do sada najmanje istaknutom i vođenom medijskom kampanjom. Ne znam tačno koji je razlog, da li su se sami akteri umorili, da li je nedostajalo onog početnog vidljivog energetskog naboja, da li su u centralnom planu bile obaveze članstva postave, kao i idejnog tvorca beogradskog etabliranog pravnika Milutina Trninića -Trneta, tek, treći album Starih Majstora stavljen je pred publiku bez neke prethodne najave ili bilo kakve relevantnije marketinške akcije.

No, stari majstori nastavljaju na svoj očekivan način, interpretirajući materijal koji vole i iza kojeg stoje, a koji je obeležio godine njihove mladosti. Ovoga puta, priča je dobila izraženiji rokerskiji naboj, malo manje prisutne su pesme sa 60’s beat prefiksom, iako su 60-te itekako konstantan pratilac, ali 25 songova urađenih na njihov način su tu, pre svega da zadovolje njih same, kao i publiku koja je ostala verna tradiciji muzike iz pomenutih dekada.

Selekcija muzičara koja je viđena i na prethodna dva albuma ovoga puta je izvodila i takve songove koji su se našli na albumu, kao što su : “Gloria”, “Oh’ Pretty Woman”, “Hush”,”Hippy, Hippy Shake”, “Hey Joe”, “Jumpin’ Jack Flash”, “Proud Mary”, “Born To Be Wild”, “Chain Of Fools”..da ne nastavljam sa daljim nabrajanjem.

“Ah, ta dobra stara vremena”, produžuju priču postavljenu na pomenuta prethodna dva izdanja. Nadajmo se da će koliko to uslovi i godine pred nama dozvole, Majstori nastaviti sa ovim njihovim prepoznatljivim aktivnostima, kao i da će plam jednog prošlog vremena, prenositi na svoj način i predstavljati  ne samo njihovim istomišljenicima i generacijskim ispicijentima, već i novim po godinama potencijalno zaintersovanim mlađim naraštajima.

multimedia-music.com