SRĐAN POPOV – “Crni kabare”

    
Share Button

(Self- released) 2019.
EP digital
Revival/swing/rock/pop/chanson  – SERBIA

Tokom 90-tih godina Srđan Popov je započinjao svoju muzičku karijeru. Svirao je po ovdašnjim rockabilly bendovima, imao i svoje projekte, sećam se gostovao mi je jednom prilikom i na radiju, no od svega toga, malo je šta ostalo. Kasnijih godina ovaj kantautor se okreće džezu, da bi jedno vreme proveo u Kanadi. Vratio se u zemlju sa novim svežim idejama i nagomilanim iskustvom, te je počeo da kreira svoju muziku.

Pre par meseci  snimio je 4 autorske pesme , dostupne preko youtube-a, a nazivi songova su sledeći : “Duhovi prošlosti”, “Staze besmisla”, “Pesma onom odozgo” i “Priča o lovi”.

EP  se zove “Crni kabare”,   Srđan se pokazao kao pevač koji vrlo emotivno i izvođački sigurno interpretira vlastitu muziku, a sama izražajna forma predstavlja kombinaciju revival pristupa, gypsy swing elemenata, ovdašnjeg viđenja šansone, rocka i popa, sa vrlo vrlo melodičnim i slušljivim prefiksom. “Crni kabare” dakle sadrži kako bi rekli radijski prijemčiv materijal, a ovakav izražajni pristup prilagodljiv je za slušalačko uho, kako starijih, tako i mlađih konzumenata. Srđan je pokazao da takođe zna da napiše vrlo intersantne i da ponovim još jednom tekstove sa izraženim emotivnim stavom,  što bi se moglo svideti naročito damama i generalno predstavnicama lepšeg pola.

Ako vam se ukaže prilika poslušajte “Crni kabare”, ima tu jako lepih pesama, vrlo pametno “upakovanih” i profesionalno produciranih. Posebno je intersantno što danas na ovim prostorima nema puno ovakvih izvođača i autora, samim tim na one koji egzistiraju poput Srđana, treba obratiti dodatnu pažnju.

 

facebook.com/thesrdjanpopov