“Delta Val”..album sarajevskog sastava Propeler!

    
Share Button

Iz štaba “Periskop recordsa” stižu aktuelne vesti o izlasku albuma sarajevskog sastava Propeler. Prenosimo saopštenje izdavača :

“Propeler je funk rock band nastao u Sarajevu. Od 2008. članovi benda su producirali radijsku emisiju “Propeler radio show” za Radio 202, Radio Federacije i eFM Studentski radio. Krajem 2016. ekipa ulazi u studio Bosnaton i snima svoj prvi album Delta Val koji stavlja bend na spotlight regionalne scene kao jednog od rijetkih predstavnika ovog žanra. Pored odlične svirke i originalnih pesama koje se bave društvenim temama, album krasi i vrhunska produkcija koja ne zaostaje za svjetski poznatim imenima.

Priča ne prestaje tu, jer nakon snimanja albuma, bend je počeo da snima i spotove za pjesme, koji će u toku jedne godine biti uvezani u kompletan istoimeni film, distopijsku priču borbe mladog naraštaja protiv učmalog društvenog sistema i diskriminacijske bosanskohercegovačke političke situacije. Delta Val je imao uspješnu premijeru na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu. Na filmu je radilo preko stotinu saradnika i kompletan projekat je izveden bez vanjske finansijske pomoći.

Album Delta Val od sada možete pronaći na svim relevantnim internet servisima i podržati rad benda”

amu.se/artist/propeler