CARL SIMMONS – “King Of Rock & Roll”/”Down In Mexico”

    
Share Button

Format: 7” Single
Izdavač: Suzy
Godina izdanja: 1974.
Žanr: rock’n’roll/rock/pop

Carl Simmons nije bio značajna figura muzičke istorije. Ovaj britanski pevač tokom kratkotrajne karijere  objavio je 3 albumska izdanja i 5 singlova, od kojih ovaj o kojem pišem je licencnim putem došao i do publike/slušalaca u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Naime, u gotovo sličnom vemenskom intervalu izlaska, a to je tokom  70-tih bila prava retkost, da se otprilike u svetu pojavi određeno izdanje, a ubrzo nakon toga i kod nas ( kasnije u drugoj polovini 80-tih u tom smeru su se stvari u ovdašnjoj diskografiji promenile na bolje ), slušaoci su mogli uživati u Simmonsovom hitu  “King Of Rock & Roll”, autora Barnum Craiga. Druga strana singla pripala je songu mirnijeg tempa i senzibiliteta – “Down In Mexico” čiji autor je bio sam Simmons.

Zanimljivost za brojne diskofile i muzičke sladokusce onog vremena, kao i danas, je bila i ta što je “Suzy”- jev omot bio drugačiji od originalnog, te je samim tim postajao i interesantnom robom za brojne kolekcionare. Nije to bila, niti je nekakva velika razlika u ceni ali “Suzy”- jeva ploča je traženija od ostalih koje su se pojavljivale u drugim zemljama zapadnog sveta. A sama pesma “King Of Rock & Roll” sa današnjeg aspekta asocira na neko vreme hitičnih 70-tih, niti odveć rockerskih, niti glamsterskih, niti popično-plesnih, ali ipak bio je to nekakav hit.