RUDI BUČAR IN ISTRABEND – “Šentiment”

    
Share Button

RUDI BUCAR IN ISTRABEND..Sentiment..CDCover(Celinka) 2017.
CD/digital
Istrian folk/world music/rock/pop – SLOVENIA

Neizostavna figura slovenačke scene i naročito istrijanskog kulturnog nasleđa kada je reč o muzičkim dešavanjima je Rudi Bučar. Ovaj svestrani kantautor je krajem novembra meseca odlazeće 2017-e godine, zajedno sa Istrabendom objavio svoje peto po redu studijsko izdanje, koje na očekivani način nastavlja tamo, gde su stala prethodna ostvarenja.

Gospodin Bučar je autor koji vrlo vešto barata pomenutim istrijanskim nasleđem, kombinujući na svoj način postulate folka, popa, rocka i world musica. Njegovo snažno i moćno oružje su vokalna i autorska neposrednost, koja se reflektuje jasno i u izvođačkom pristupu, kojeg zajedno sa njim kreiraju i saradnici iz Istrabenda.
Sama karijera ovog autora i umetnika jednako se provlači kroz rock, ethno i festivalski milje, što u ovom slučaju ne samo da ne smeta, već i jasnije definiše ulogu koju kao izvođač poseduje.

Rudi Bucar in Istrabend..Band ..Band Picture“Šentiment” je album na kojem se nalazi 11 songova i kroz kojeg se “prošetala” velika grupa saradnika i muzičkih aktera. Za produkciju je bio zadužen Rudijev dugogodišnji saputnik Gaber Radojevič, a vrlo intersantne ilustracije na coveru izdanja, delo su Edija Bučara, Rudijevog sina.

Kao što je bio slučaj i sa prethodnim izdanjima i “Šentiment”  sadrži materijal preko kojeg se preplliću folk, ethno, world music, rock i pop elementi. Pri svemu tome je potencijalnom slušaocu jasno već nakon preslušavanja nekoliko taktova, da pred sobom imaju autora koji jako dobro zna kako da na emotivan način pristupi pesmi i distribuira je do potencijalnog konzumenta. Pomenuta emotivnost uz neizostavnu izvođačku energičnost, te samu snagu koju reflektuju songovi, karakteristike su i ovog albuma, koji dokazuje konstantnu uzlaznu putanju karijere Rudija Bučara.
“Šentiment” je izdanje koje će lako zavoleti pristalice novijih i “modernijih” muzičkih varijanti, kao i ljubitelji  šansonjerskih tendencija i neizostavnog  istrijanskog nasleđa.

facebook.com/rudibucar.official

celinka.si