DINGOSPO DALI – “Sve dok mislim da je ovo drugi svet”

    
Share Button

Dingospo Dali..CDCover actual(Long Play) 2017.
CD/digital
Alter rock – SERBIA

Neposredno pred odlazak stare 2017-e godine, beogradski sastav Dingospo Dali objavio je debitantsko full-length izdanje naziva “Sve dok mislim da je ovo drugi svet”, realizovan za prestižnu pre svega promotersku kuću i koncertnu agenciju ” Long Play”.

Formirani 2011-e, postepeno su gradili karijeru, a njihov intersantan autorski izraz prepoznat je od strane publike i relevantnijih sudionika ovdašnjih muzičkih dešavanja, pre svega obećavajućim nastupima na festivalima i manifestacijama kao što su : “Demo Masters”, “Belgrade Demo Fest Live”, “Jelen Demo Fest”, “BARF”, “Festival Omladina” u Subotici…Takođe su uspeli da se adekvatno predstave na prestižnim nacionalnim i regionalnim happeninizima kao što su : “Arsenal fest”, “Exit”, “Zaječarska gitarijada”, “Park Fest” Užice, “Rock Village” Banatski Kostolac, “Bedem Fest” Nikšić…

BDingospo Dali..Band Pictureeogradski sastav koji deluje u formaciji kvinteta, u postavi ima pevačicu Sandru Grubić, čija senzualna i  intersantna vokalna prepoznatljivost u dobroj meri boji strukturu pesama. A sami songovi su negde na tragu alter rock varijanti,   kombinovani sa dreamy pop elementima, koje “podržavaju” specifičan atmospheric upliv i jasno izražena melodičnost. Određeni tragovi perioda britanskih 90-tih i 80-tih godina su prisutni u njihovom izrazu, ali se mora priznati da su uspeli da kreiraju neki vlastiti pristup i stil. Aranžmani pesama su zanimljivi, vrlo metodični i u dobroj meri različiti od slučaja do slučaja, odnosno od pesme do pesme i predstavljaju njihov važan adut.

“Sve dok mislim da je ovo drugi svet” sadrži 12 kompozicija, koje potvrđuju napredak grupe u kompletno izražajnom i autorskom smislu.

facebook.com/DingospoDaliBeograd