MaerA – “Antfarm EP”

    
Share Button

MAERA..Anrfarm EP..Cover(Self – released ) 2017.
Digital
Alter metal – SERBIA

Oktobra 2016-e formiran je sastav MaerA, koji deluje u formaciji tria, a čine ga : Tomislav Dumanović, Vlad Marković i Nebojša Milosavljević.
Nedavno su realizovali EP na kojem se našlo 3 songa : “Asylum”, “Blinded” i naslovna “Antfarm”, a sve to predstavlja uvertiru pred objavljivanje  full-lengtha.

MaerA songove izvode na engleskom jeziku,  tekstovi su filozofsko-sociološko-futuristički koncipirani i  govore o generalnoj dehumanizaciji ljudske civilizacije.
Sama muzika predstavlja miks nekoliko metal varijanti, koja kako je aranžmanski postavljena, zvuči kao skladna celina. Kombinacija “normalnog” i growl vokaliziranja sa jedne strane, te česte promene ritmova podržanih  snažnom pozadinskom riff paljbom sa druge, čine da preslušavajući ponuđeni materijal nijednog trenutka vam neće biti dosadno, a uz “put” vam postaje jasno kako pred sobom imate ekipu, koja je vrlo predano i osmišljeno  postavila svoja sviračko-izvođačka rešenja.MaerA deluju i zvuče kao vrlo zreo akt, što priznaćete nije čest slučaj kada govorimo o novim sastavima, pa ma kako njihovi članovi imali ranijeg iskustva.
“Antfarm EP” je dostupan za besplatno skidanje sa njihove “bandcamp” strane.

facebook.com/Maeraband