DROTPAD – “Prvi hitac”

    
Share Button

DROTPAD..Cover actual(Self – released ) 2017.
Digital
Punk – CROATIA

Zagrebačko-zadarski kvartet ( tri momka i devojka) Drotpad, noviji je sastav na hrvatskom underground nebu. Pored toga što imaju sjajno  ime  ( zanimljiva igra reči), sviraju beskompromisnu varijantu punka, a za sada tokom kratkog vremenskog intervala uspevaju da pridobiju simpatije onih koji su uspeli da se informišu o njihovom muzičkom pristupu.

Tokom februara meseca ove 2017-e, objavljuju “Rehearsal Demo”, a u maju i album sa 12 numera, 11 autorskih pesama i jednom obradom.
“Prvi hitac” kroz 22 minuta muzike ih predstavlja kao  sirov i neupeglan akt, koji kroz svoj pristup apsorbuje i distribuira one bazične svetonazore pravca – bunt, stav, žestinu,  a u njihovom ( pozitivnom ) slučaju i neumerenu energiju. Meta njihovih verbalnih osvrta su političari, bolesna realnost i  destruktivna svakodnevnica. Nema puno mudrovanja i sve je jasno kao dan.
Drotpad su pokazali na koji način razmišljaju i ka čemu su okrenuti, a  ova još uvek prva faza jasno pokazuju njihov voljni element, za koji se nadam da tokom vremena neće izbledeti, ili bar neće krenuti u nekakvnom nazovimo to sada sasvim dalekom “kalkulantskom” pravcu.
“Prvi hitac”, kao i pomenuti “Rehearsal Demo” može se besplatno skinuti sa njihove “bandcamp” stranice.

facebook.com/drotpad