EL KACHON – “Svet dovoljenih laži”

    
Share Button

(Celinka) 2016.
el-kachon-svet-dovoljenih-lazi-cdcoverCD
Progressive blues rock/rock – SLOVENIA

Sastav iz Novog Mesta El Kachon, tokom prilično kratkog vremenskog intervala, dočekao je izlazak i objavljivanje trećeg po redu albuma. Aktuelno ostvarenje “Svet dovoljenih laži”, objavljuje prestižni slovenački izdavač “Celinka”, a na CD-u se našlo 7 songova.

Ovoga puta El Kachon su pesme  izveli na maternjem slovenačkom jeziku, pri čemu je sjajan vokal Tine Gerbec Radaković i dalje u fokusu, kao i uostalom vrlo ubedljiva pozadinska svirka, koja vuče ka izraženijoj amerikanizovanoj priči, gde pedantno ali spontano muziciranje, te vrlo pametni i na pojedinim mestima složeni aranžmani, kreiraju samu strukturu ovde priređenog materijala.
El Kachon tako nastavljaju na neki svoj prepoznatljiv način, pokazujući da i dalje nisu uporedivi sa nekim drugim nacionalnim ili regionalnim sastavom, jer jednostavno jedna ovakva pomenuta stilsko/izvođačka postavka u okruženju još uvek nema slične ili žanrovski bliske predstavnike.

el-kachon-album-band-picture-actualProdukcija Dejana Radičevića je postavljena taman “po meri”, a on je zajedno sa članovima sastava učestvovao u kreiranju aranžmanskih rešenja.

“Svet dovoljenih laži” se sastoji od uglavnom songova izvedenih u mirnijem srednjem tempu, ali upravo jedna specifična dominacija “prostorom” i atmosferom, predstavlja važan adut grupe.
El Kachon punim plućima savlađuju prepreke na putu, pokazujući da su izrasli u sastav čija izvođačka i autorska ponuda je u najmanju ruku vredna pažnje.

facebook.com/ElKachonBand

celinka.si