LUDE ŽENE – “Korporativni rock”

    
Share Button

LUDE ŽENE..Korporativni rock..CDCover(Lampshade Media) 2016.
CD/Download
Power pop/melodic rock – SERBIA

Na ovogodišnjem, upravo završenom “Park festu” u Užicu, zapažen nastup je imao i domaći sastav – Lude Žene, kojima je to ujedno bila i dobra prilika da “uživo” promovišu sveže objavljeni treći po redu album – “Korporativni rock”. U dolazećim danima biće puno reči o pomenutom “Park Festu”, zato budite sa “TMM” zinom, a sada nešto više o Ludim Ženama i njihovom albumu.

LUDE ŽENE..Sticker logoBend je formiran 1990-e godine, i delovao je do 1995-e, kada na jedno duže vreme prekida sa radom, da bi nakon prilično godina ponovo pokrenuo priču, koju su pratili i izlasci albuma : “Anahronija” i “Armija lavova”.

Lude Žene izvode neku svoju varijantu izrazito melodičnog power popa, kojeg kombinuju sa melodic rockom, s tim da pop dimenzija ipak odnosi značajnu prevagu nad rock formom. Uticaji ovdašnjeg novog talasa su takođe evidentni, a dodao bih i neizostavni. Tekstovi njihovih pesama su pamtljivi, neopterećujući, ali i vrlo jasno artikulisani. Hteo bih takođe da dodam da preslušavajući njihov materijal, pre ćete ih zamisliti kao grupu koja je došla iz nekog drugog vremena, ponajviše iz zlatnih 80-tih, nego što izgleda kao da su sastav post 2000-tih. No, to i ne mora biti prepreka, da se ne približite njihovoj poruci, i samoj atmosferi koju nude songovi.”Korporativni rock”u tom smislu predstavlja logičan nastavak prethodna dva izdanja, na kojem se našlo 6 ujednačenih i vrlo vrlo slušljivih pesama. Lude Žene nastavljaju, sada se već to može jasno sagledati svojim popločanim i utabanim stazama, i deluje takođe da se dobro snalaze u ovoj aktuelnoj inkarnaciji.

LUDE ŽENE..band Picture

ludezene.bandcamp.com