VLADO KRESLIN u Beogradu!!!

    
Share Button

VLADO KRESLIN..Actual Picture131.03.2016.
“Narodno Pozorište”, Beograd
25 godina Hyundai-a u Srbiji

U glavnom gradu Srbije, u četvrtak 31-og marta, održan je nesvakidašnji happening. Korejska firma
“Hyundai”, sa njihovom slovenačkom ekspoziturom, proslavila je 25 godina delovanja, kako kažu uspešnog u Srbiji. Ovom prilikom za poslovne partnere, saradnike, kolege iz posla,kao i medijske aktere, ovaj slavljenički događaj začinjen je nastupom renomiranog slovenačkog kantautora Vlade Kreslina i Prijatelja.

VLADO KRESLIN..Actual Picture 2Uz pratnju “Malih Bogova”, Kreslin je postavio , može se reći varijantu “best of” programa, gde je prednost data laganijim numerama, koje i generalno poslednjih godina predstavljaju okosnicu autorovog koncertnog materijala.
Važnu ulogu u o ovom događaju odigrali su gosti, i to ne “bilo koji”, sa kojima je gospodin Kreslin otpevao po song, a i oni sami imali su priiku da se predstave “solistički” kroz jednu ili dve numere .
Tako je prostor “Narodnog Pozorišta” imao priliku da ugosti, a publika čuje i vidi : Vlatka Stefanovskog,Damira Imamovića, Nenu Belana, Bilju Krstić i Radeta Šerbedžiju.
Uz prijatnu, neobavezujuću atmosferu, Kreslin je veštom rukom vodio program, koji je zahvaljujući
iskustvu aktera, tekao na prijatan i zabavan način. Lično nisam siguran, koliko je većinski deo publike afirmativno nakonjen prema generalno dešavanjima unutar širokog muzičkog worldwide polja, i ne samo prema Kreslinovom nasleđu, ali se čini da je većina prisutnih na opušten način  uživala u ponuđenom repertoaru.
Hteo bih da istaknem sjajno Kreslinovo izvođenje u samoj Sloveniji klasik  songa – “Od višine se zvrti”,
kao i zajedničku interpretaciju sa Biljom Krstić pesme, takođe još jednog klasika – “Namesto koga roža cveti”. Damir Imamović je vrlo nadahnuto otsvirao i otpevao tradicional “Mujo kuje konja po mjesecu”, Neno Belan, pesmu koju često izvodi, a bila je i deo repertoara njegovih Đavola – “Ja volim je”.

Uglavnom svi akteri su se relevantno uklopili kroz ovaj happening. Gospodin Kreslin na samom kraju otpevao je sa stilom, i slovenačkim šmekom, ma šta to značilo – “My Way” Paula Anke.
Karijera Vlade Kreslina u samoj Srbiji do sada nije bila adekvatno predstavljena i promovisana, i čini se da ovim nastupom, stvari polako izlaze iz “mrtve tačke”.

Bilo je ovo prijatno veče u Beogradu, zahvaljujući Vladi Kreslinu i prijateljima, i da nikako ne izostavim slovenačke i korejske organizatore, koji su ovaj događaj emotivno i profesionalno realizovali.

www.kreslin.com