STARI ROCK MAJSTORI – “Euridika ponovo radi!”

    
Share Button

(Multimedia Music) 2016.
CD
60’s beat/rock/blues rock/soul – SERBIA

 

STARI ROCK MAJSTORI..Euridika ponovo radi!Kao što sam najavio pre koju nedelju, na red dolazi i prikaz albuma Starih Rock Majstora, selekcije muzičara iz 60-tih i u manjoj meri 70-tih godina, koju je okupio beogradski advokat Milutin Trninić-Trne, i čija zajednička priča se već odvija u kontinuitetu treću godinu za redom.

“Euridika ponovo radi!” je drugi album, realizovan od strane 30-tak muzičara, gde kroz 24 songa na neki svoj način,ova ekipa revalorizuje period ovdašnjih i internacionalnih zlatnih 60-tih.

Majstori su u samom Beogradu i Srbiji digli priličnu prašinu oko svog delovanja, i već sam napisao da bi bilo dobro da promotivni marketing, koliko je to moguće bude usmeren i ka mlađoj populaciji, koja preko songova i načina interpretacije članova postave, može puno toga da nauči.

STARI ROCK MAJSTORI...Band photoEuridika ponovo radi!”sastoji se od dobro poznatih songova iz muzičke istorije najviše perioda pomenutih 60-tih, a na CD-u su između ostalih prisutni i takvi klasici kao što su : “Green Onion”, “Keep On Running”, “Suzy Q”, “Waterlo Sunset”, “A Whiter Shade Of Plae”, “Satisfaction”, “Knock On Wood”, “Runaway”, “I Put A Spell On You”…Nekadašnji članovi Silueta, Zlatnih Dečaka, Bitnika, Felixa, Pauka,Kodeksa, Samoniklih… su dali svoj svirački i vokalni doprinos, izvodeći songove sa kojima su rasli i u onom periodu tražili i nalazili vlastiti muzički izraz, i kreativni put.

“Euridika ponovo radi!” nije samo obično izdanje koje dozu sentimenta (u nekim segmentima možda i suviše izraženog), stavlja u prvi plan, već na neki način jednu nedovršenu priču ovde prisutnih aktera produžava, i postavlja u sadašnje vreme.
Nadam se da će Stari Rock Majstori uspeti svoj film da još više “izguraju”, a delovanje prošire koliko je to moguće makar i na ostatak EX-Yu prostora.

starirockmajstori.rs