WEREFOX – “Das Lied Der Maschinen”

    
Share Button

WEREFOX..Das Lied Der Maschinen(Moonlee Records)2016.
CD
Alter rock/crossover – SLOVENIA

Werefox su bend iz slovenačkog Prekomurja, kontinuirano aktivan nekoliko sezona. Prvi album “I Am Memory” objavljuju 2013-e, a nedavno za “Moonlee Records” im izlazi drugi full-length, naziva “Das Lied Der Maschinen”

Grupu inače čine muzičari sa karijerom iza sebe. Pevačica Melee i gitarista Saša Benko-Bekko su zajedno svirali u sastavu Psycho-Path, a i ostatak postave je imao pređašnjeg iskustva.

WEREFOX...band picture3“Das Lied Der Maschinen” predstavlja na određeni način autorsko-izražajni eksperiment,gde se kroz svojevrsni crossover i psihologiju electronic opcije,kroz rock senzibiitet provlače ideje ove slovenačke ekipe. Haotični tekstovi su praćeni na momente “hladnom” sviračkom matricom, koja sa druge strane nije monotona, i “trpi” promene ambijenta ili samog tempa. Sa druge strane Warefox su uspeli da nametnu neki svoj sklad i harmoniju, koja je prisutna od prvog do poslednjeg takta.
“Das Lied Der Maschinen” nije melodično ostvarenje u klasičnom ili najčešćem poimanju pomenute forme, ali takođe je evidentno, kako je grupa neko svoje viđenje melodičnosti, uspela da nametne preko ovde čutog materijala.

“Das Lied Der Maschinen” ne ulazi na prvo, ali već kod trećeg slušanja Werefox “magija” dobija na snazi. Intersantno ostvarenje u svakom smislu, koje relevantno otkriva kreativne potencijale benda.

WEREFOX..band picture

facebook.com/werefoxmusic