“ROCK MUZIKA SE SLUSA I GLEDA” – Izlozba u izlozima “Radio Beograda”

    
Share Button

                                                         POZIVNICA

ISM logoDvestadvojka, Radio Beograd i Institut za savremenu muziku Vas pozivaju na svečano otvaranje Izložbe “Rok muzika se sluša i gleda” koju možete videti u izlozima Radio Beograda iz Svetogorske ulice.

Pozivamo Vas na koktel koji je povodom otvaranja izložbe zakazan za četvrtak 25. februara u 14.00 sati, u Kamenoj sali Radio Beograda. U muzičkom delu programa učestvuju: Branko Marušić Čutura, Nenad Zlatanović, Aleksandar Eraković Era i grupa Demian…

Svečanom otvaranju izožbe prisustvovaće mnogobrojne ličnosti iz sveta rok muzike svih generacija, muzičari, producenti, novinari i publicisti…
Biće nam čast da nam se pridružite!

beograd 202ROK MUZIKA SE SLUŠA I GLEDA

Radio Beograd 202 i Institut za savremenu muziku u četvrtak 25. februara u 14 sati otvaraju izložbu pod nazivom “Rok muzika se sluša i gleda” u izlozima i holu Radio Beograda. Izložba je delo nekolicine eksperata iz više oblasti koji deluju kroz projekat „Rok muzej“ Instituta za savremenu muziku. Oni su prikupili i osmislili građu i artefakte od više desetina profesionalaca i entuzijasta rasutih širom Srbije i bivše Jugoslavije.

Postavka predstavlja jedan mogući pogled na istoriju rok muzike u Srbiji i regionu. Brojne fotografije, omoti ploča, artifatki, štampa i publikacije prikazuju razvoj rok muzike od pionirskih početaka do danas. Cilj izložbe je da ukaže na značaj rok muzike i neophodnost da Beograd dobije Rok muzej. Postavka traje do kraja aprila, zatim se seli u Galeriju RTS u Takovskoj 10, gde će u proširenoj verziji biti izložena od 10. do 22. maja. Specijalno za „Noć muzeja“ 21. maja, izložba će „oživeti“ – onako kako rok muzika zaista funkcioniše, kroz svirku i susrete posetilaca sa živim legendama roka.

Dvestadvojka, jedan od programa Radio Beograda, od svog osnivanja 1969. godine do danas emituje i podržava vrhunsku rok muziku i stvaralaštvo, kako poznatih tako i mlađih izvođača i autora iz Srbije i regiona. Nije slučajno što su baš Dvestadvojka i Radio Beograd uključeni od samog početka u ovaj projekat.