STARI ROCK MAJSTORI u “Zvezdara Teatru”…20.02.

    
Share Button

IMG_20160220_205551U subotu 20-tog februara, u Beogradu na domaćem terenu u prostoru “Zvezdara Teatra”, Stari Rock Majstori održali su “ponovljen” koncert pred prepunom salom. Prvi je urađen za “Dan zaljubljenih” 14-tog februara, a kao što je to bio i prethodnih puta slučaj, ova višečlana ekipa/selekcija svoje centralne sviračke događaje/manifestacije/promocije, održava na pomenutom mestu.

Stare Rock Majstore je da se podsetimo okupio renomirani beogradski pravnik Milutin Trninić Trne, i on je neka vrsta supervisora ekipi generacijskih istomišjenika/muzičara, koji su ( u najvećem broju) delovali tokom perioda ovdašnjih zlatnih 60-tih.

IMG_20160220_195824Bila je to dobra priika da Majstori izvođački promovišu svoje drugo po redu albumsko ostvarenje sentimentalnog naziva “Euridika ponovo radi!”, evocirajući uspomene na kultni beogradski prostor/mesto gde su akteri priče iz 60-tih godina svirali, a publika aktivno učestvovala u kreiranju nečeg novog, intersantnog, uzbudljivog i drugačijeg. Sa novim uvežbanim materijalom od 30-tak songova, od kojih se 24 našlo na pomenutom CD-u, sastav od tridesetak muzičara, koji su se na bini smenjivali, na emotivan način “odslikavao” je priču iz neispričanih 60-tih, izvodeći songove kao što su : “It’s All Over Now”, “Knock On Wood”, “Keep On Running”, “Runaway”, “Suzie Q”, “I’m Crying”, “Gimme Some Lovin’ “… Članovi nekada značajnih 60’s sastava kao što su : Siluete, Zlatni Dečaci, Samonikli, Crni Biseri, Felixi, Bitnici, , Plamenih Pet, Lutalice..međusobno su smenjivali energiju, pružajući puno emocija publici, koja je takođe vrlo emotivno ( u granicama melodramatičnosti ) uzvraćala akterima sa bine.

Uz vrlo dobar sound u sali, specijalno bih istakao, sviračku i vokalnu rolu Duleta Kilibarde(Lutalice), koji je ove večeri pored uloge pevača, gitariste, svirao saxofon i flautu. Tradicionalno siguran bio je Dadi Stojanović sa svojom pozadinskom ali i vodećom ulogom gitariste ( Felixi, Zona B. i  danas aktuelni Lole i Radio Blues Band). To važi i za njegovog kolegu iz pomenutog aktuelnog benda, pevača Loleta Savića, čije interpretacije songova “I Put A Spell On You” i “Litte Sister”, će ostati upamćene.

IMG_20160220_202747Klavijaturista Branko Kosar (Kodeksi ), je atraktivno na hammondu otprašio Booker T.&MG’s klasik -“Green Onions”…U ovoj ekipi bila je i jedna dama -Zorica Janković, koja je publiku podigla na noge interpretacijom pesme “Mustang Sally”.
O tek objavljenom albumu grupe “Euridika ponovo radi!”, biće ovih dana više reči na stranama “TMM zina”, pa budite spremni da se još jednom u pisanoj formi “suočite” sa grupom.
Stari Rock Majstori na svoj način oživljavaju period 60-tih godina,a nadam se da će u budućnosti njihov promotivni marketing biti usmeren i ka mlađoj populaciji, koja itekako ima šta da čuje i nauči od ove ekipe. A kako kaže moj prijatej, – Vlada Janković Džet, inače takođe akter ove priče, “Bez starca nema udarca”. Što jes’, jes’, a greške se u ovom sučaju ne broje…

starirockmajstori.rs

Fotografije : Anđelka Lokner